Moramo priznati da parfemska industrija nikada ne miruje i redovno nas iznenađuje novitetima koje jedva čekamo da stavimo na našu kozmetičku policu. U poslednje vreme se sve glasnije priča o molekularnim parfemima, a zašto su upravo ovi mirisi apsolutni hit u svetu lepote i koje mirise vredi isprobati, saznajte u nastavku teksta!

Naziv molekularni parfemi odnosi se na Molecule 01 brenda Escentric Molecules, koji je zapravo svojevrsni pionir u svetu molekularnih parfema, dok su svoj everzije izbacili i brojni niche, ali i dizajnerski brendovi. O čemu se tačno radi?

Molekularni parfemi su oni mirisi čija se formula sastoji od jedne sintetičke molekularne strukture ili kombinacije sintetičkih i prirodnih nota.
Shutterstock 

Molekularni parfemi su oni mirisi čija se formula sastoji od jedne sintetičke molekularne strukture ili kombinacije sintetičkih i prirodnih nota. Ono što ih čini posebnim je to što ovi parfemi nemaju miris u bočici i osećate ih jedino kada dođu u dodir sa kožom, a ono što je zapravo najzanimljivije je da na svakoj koži mirišu drugačije!

S obzirom na to da svaka koža ima drugačiji pH, svaki parfem se na njoj ponaša drugačije, tako da možete imati skoro personalizovani miris koji traje duže od klasičnih parfema.

U molekularnim parfemima nema gornjih, srednjih i donjih nota.
Freepik 

Takođe, za razliku od klasičnih parfema, u molekularnim parfemima nema gornjih, srednjih i donjih nota, ali istovremeno osećate ceo miris kao jedinstvenu celinu. Najpoznatiji molekularni parfemi na svetu su oni niche brenda Escentric Molecules, a u nastavku smo izdvojili nekoliko favorita koje vredi uvrstiti u svoju kolekciju parfema jer zaista pružaju zanimljivo i neobično mirisno iskustvo!

Juliette Has A Gun Not A Perfume

 Aether Xtraem

Prada Paradoxe Eau de Parfum

Escentric Molecules Molecule 01

Le Labo Another 13