Izgleda da je došlo vreme da dvostatnog sedenja u salonu, “prženja” noktiju pod UV lampama, beskonačnog turpijanja prilikom svake korekcije, dehidtratacije, pucanja i listanja nokatne ploče, postaju prošlost.

Dipping metoda sređivanja noktiju ne samo da predstavlja estetsko osveženje, već je i mnogo zdravija alternativa gel lak i drugim sličnim tehnikama. Omogućava da produžimo i učvrstimo prirodne nokte, a da istovremeno oni ostanu zdravi.

Tečnost koja se u prvom sloju nanosi na nokte bogata je vitaminima i kalcijumom, dok je super-pigmentisani puder zadužen za ostavljanje predivnog i glatkog traga glamuroznih boja.

Postupak izrade je vrlo jednostavan i bezbolan, traje za trećinu kraće nego gel metoda, ne koriste se UV lampe, već se tečnost suši na vazduhu i tako zadržava hranjive sastojke.

Kako izgleda proces?

Nokti se prvo dezinfikuju kako bi se sa njih uklonio sjaj i dobio mat efekat, a potom se koristi dehidrator koji u potpunosti eliminiše masnoću iz noktiju.

puder nokti Instagram/mirandas_nailcreations

Posle blagog oblikovanja, eliminišu se zanoktice, potiskuje kožica i nanosi tečna baza, a odmah za njom, nokat po nokat uranjamo u specijalni puder željene boje. U trećem koraku, umesto u obojeni, nokte uranjamo u bezbojni prah i na kraju nanosimo aktivator koji dodatno suši i učvršćuje nokte. Nakon četiri sloja, sledi finalno oblikovanje, i konačno, sjaj koji će noktima dati glamurozan izgled.

Koliko traju?

Ovaj super glatki manikir traje minimum tri nedelje, a za razliku od vrlo zahtevnih korekcija u slučaju gel tehnike, puder nokti se tope u acetonu, zbog čega je “korekcija” daleko brža i mnogo manje agresivna.

Da li ovaj manikir trend šteti noktima?

Prilikom izrade puder noktiju neće biti dugoročnih posledica i oštećenja, naročito ukoliko su kozmetičari u salonu stručni i koriste kvalitetne i proverene proizvode. Kao i svaki drugi kozmetički tretman i dipping može biti štetan, jer puderi u svom sastavu mogu da sadrže različite hemikalije i supstance koje su potencijalno štetne po zdravlje. Zato se ne ustručavajte da postavite gomilu pitanja u salonu (npr. koji brend pudera se koristi i sl.).

Puder nokti u kućnim uslovima? Zašto da ne!

Na Jutjubu pronađite neki dobar tutorijal, prostudirajte još jednom ceo postupak, a onda nabavite adekvatan manikir set, puder u željenoj boji, bazu, top coat i počnite!

Imajte na umu da ova tehnika zahteva i strpljenje i vreme. Kada u poslednjem koraku budete nanosili sjaj, ne zaboravite da mu je potrebno par minuta da se osuši, a tek onda pristupite nanošenju hranljivih ulja i losiona za negu.

Ako oklevate, možda bi bilo najbolje da nokte prvi put uradite u salonu kako biste se što bolje upoznali sa svim fazama procesa ili da se držite proverenih i kvalitetnih lakova za nokte, koji traju.