Imati duge nokte koji svako malo ne pucaju, niti se listaju i izgledaju prelepo i negovano u svakom trenutku je nedostižan san mnogih. S druge strane, postići takav izgled poprilično je velik izazov, pogotovo zimi kada su nokti izloženi niskim temperaturama, vetru i svim drugim nepovoljnim uslovima koji doprinose samom lomljenju.

Upravo zato mnogi radije biraju odlazak u kozmetičke salone i gel manikir s kojima možemo imati željeni izgled, ali iako je reč o najčešćoj opciji, ona nije jedina. Danas se na tržištu može pronaći zaista veliki broj proizvoda koji ubrzavaju i čuvaju zdravlje samog nokta, a veliki broj njih dolazi u obliku laka zahvaljujući čemu je njihovo nanošenje poprilično jednostavno.

Lakove koji obnavljaju sam nokat, sprečavaju njegovo listanje i lomljenje te podstiču rast potrebno je na početku naneti u dva sloja, a zatim svaki drugi ili treći dan dodati novi sloj laka. Kroz nekoliko nedelja sigurno ćete primetiti drastičnu razliku kada je u pitanju dužina nokta, kao i njegov izgled, stoga se ovakav tip proizvoda definitivno isplati svrstati u kozmetički neseser, a mi smo svoje favorite izdvojili u nastavku teksta.

Osim lakova za nokte, njihovom zdravijem izgledu možete doprineti i negom u vidu ulja, na primer ricinusovim, arganovim, bademovim uljem, kao i nešto nutritivno bogatijom ishranom koja bi trebala uključivati proteine, vitamine B i namirnice bogate gvožđem.

OPI Natural Nail Strengthener

Yves Saint Laurent La Laque Couture 98 Base Coat

Yves Saint Laurent lak.
YSL Beauty 

Essence Growth Booster

Eveline Nail Therapy lak za brži rast noktiju

Nails Inc Overnight Detox Mask Strengthening Nail Treatment

Nails Inc.
Nails Inc