Salma Hajek možda ima 55 godina, ali po njenom izgledu teško da biste to ikada zaključili. Naprotiv. Doduše, i sama glumica nebrojeno puta govorila je da je za njenu figuru delom zaslužna genetika, a delom i to što se zdravo hrani i neguje godinama, a ona inače spada u red slavnih koji preferiraju prirodna, odnosno organik rešenja.

Tako lice bez botoksa duguje, kako kaže, i napitku koji pije godinama ujutru, a u pitanju je smuti koji sadrži vitamin C, kurkumu, crni biber i pasji trn, ali to nisu jedini "kečevi" u njenom rukavu.

Glumica je poznata kao neko ko se veoma često služi trikovima koji joj pomažu da izgleda savršeno čak i kada se možda ne oseća najbolje, ili se, kao i sve žene, ugoji koji kilogram.

Salma Hajek često se služi bjuti trikovima.
Shutterstock 

S obzirom da se na crvenom tepihu vidi svaka nesavršenost, a pogotovo kada niste u formi, Salma koristi jednostavnu "caku" iz pomoć koje izgleda savršeno čak i ako danima unazad nije vežbala.

Naime, poznato je da glumica voli haljine koje imaju otvorenu bistu ili ruke, a neretko bira i izdanja sa dubokim šlicem, te je logično da će sva pažnja biti usmerena na ruke i noge. A kako bi izgledale tanje i zategnutije, Salma poseže za bronzerom i tečnim hajlajterom ili iluminatorom, a ovim trikom se služi još od rane mladosti. Jedino je tada, u nedostatku hajlajtera koristila svetle senke sa štrasom.

Salma Hajek služi se trikom za tanje ruke i noge još od rane mladosti.
Shutterstock 

"Konturisanje nije samo za lice", rekla je Salma. "Zna se da svi izgledamo mršavije kad potamnimo. Nemojte bežati od bronzera na telu", dodala je glumica.

Naime, ona nanosi iluminator duž sredine nogu i butina, kao i po rukama, sa obaveznim naglašavanjem ispod ključne kosti. Potom uzme najširu meku četku i laganim pokretima nanosi proizvod sa strane ruku i nogu.

"Bitno je da dobro izblendate", kaže Salma kojoj su ovaj trik otkrili šminkeri i koji su naglasili da jedino treba voditi računa sa izborom nijanse, te da ne preterujete sa previše tamnim tonovima, ukoliko niste pocrneli.

Kako kaže, nekad je dovoljno samo da stavite hajlajter po sredini pa da se vidi razlika jer je pažnja oka usmerena na sredinu, te se vizuelno dobija slim efekat.

Još jedan trik, kada joj je potrebno da se celulit manje vidi zahteva upotrebu spreja za kosu. Ova stara caka koju koriste mnoge slavne osobe, osiguraće da noge i butine deluju zategnutije, ali naravno, ne treba preterivati.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!