Lep dekolte i zategnute grudi san su gotovo svake žene.

Međutim, određeni faktori mogu da utiču na njihov izgled, a one koje to mogu da priušte uglavnm rešavaju odlaskom "pod nož".

Istina je da možete dobiti lepši dekolte i na prirodan način, bez da ispraznite novčanik, a jedino što vam na tom putu treba je upornost i naravno, da ne odustanete nakon nekoliko dana.

Koža grudi stari kao i lice, a istini za volju, sa prvim zracima sunca često jedva čekamo da uskočimo u one lepe bluzice spuštenih narameica i u košulje, ali često zaboravimo da i na ovaj deo tela namažemo kremu za zaštitu od sunčevih zraka.

Brojne stvari utiču na vaš dekolte.
Shutterstock 

Na vaš dekolte mogu uticati i dojenje, variranje sa kilažom, pogrešan grudnjak, ali i pušenje cigara. Zato je veoma bitno da pre svega vaša ishrana bude balansirana, a da poroke poput cigareta i alkohola smanjite na minimum.

Takođe, neke od prirodnih metoda koje će uroditi plodom su i maske.

Žumance i krastavac

Kombinacija ova dva sastojka pomoći će da podizanje grudi bude jednostavno i prirodno i da imate glatku, čvrstu, jaku kožu grudi. Da biste pripremili ovu masku potreban vam je blender u koji ćete staviti žumance i jedan mali sveži krastavac.

Masku od krastavca i jaja možete koristiti ukoliko želite blistaviju kožu dekoltea.
Shutterstock 

Ovakav tretman se nanosi na dojke i ostavlja da stoji 30 minuta . Nakon toga masku isperete sa hladnom vodom. Preporučuje se da radite ovo barem jednom nedeljno.

Masaža ledom

Možda nije za svakoga, pogotovo ako ne podnosite hladnoću, ali iako je neprijatna metoda u pitanu, svakako vredi probati. Potrebne su vam kockice leda kojim ćete masirati grudi kružnim pokretima. Led će izazvati kontrakcije i skupljanje tkiva i podići opuštene dojke.

Masaža ledom nije za svakog, ali će pomoči da dobijete dekolte kakav ste želele.
Freepik/Freepik 

Shea puter

Ovaj prirodni sastojak vraća vlažnost koži i čini da se ona zadržava duže u tkivu. To nije jedina prednost shea putera . Ono je pre svega bogato vitaminom E koji je neophodan za jaku i zdravu kožu i koji se odlično bori protiv slobodnih radikala.

Šea puter će omogućiti da vaše grudi ne gube vlažnost, a samim tim i elastičnost.
Unsplash/egumi Nachev 

Da biste ga upotrebili, potrebno je da ga zagrejete malo između dlanova i masažnim pokretima naviše, nanesete na grudi.Ostavite 15 minuta da deluje pa isperite sa vodom. Preporučuje se da ponavljate ovaj tretman tri do četiri puta nedeljno.

Prirodna ulja

Ovo je nezaobilazno kada je nega dekoltea u pitanju. Za lifting poprsja najbolje je da koristite ona koja su bogata antioksidansima i vitaminima C i E poput čičkovog, ružinog ili bademovog ulja.

Prirodna ulja su najbolji način da vaše grudi budu elastičnije.
Unsplash/Christin Hume 

I naposletku... VEŽBE

Da, u samim grudima ne postoji mišić, ali to ne znači da ne treba da trenirate ovaj deo tela. Treniranjem mišića koji se nalazr ispod tkiva uticaćete na njihov tonus, a samim tim i na bolje držanje i lakše i lakše dobiti lepi dekolte.

Grdui ćete najbolje podići vežbama.
Shutterstock 

Redovno plivanje, sklekovi, ležeće vežbe sa tegovima samo su neki od predloga, a u videu na kraju teksta pogledajte kako da ih pravilno izvodite u kućnim uslovima.

Jedino je bitno da ne odustajte i verujte, rezultati neće odustati!

PODIGNITE GRUDI NA PRIRODAN NAČIN: Jednostavne vežbe za fantastičan dekolte Tiktok/viktoriayadrina