Lifestyle blogerka Valerija Lipovecki na svom Instagramu i Jutjub kanalu deli savete o ishrani, oblačenju i nezi, i na društvenim mrežama je prati 1,8 miliona ljudi.

Uz to, budući da devojke koje je prate od nje očekuju odgovore na mnoga pitanja, Valerija je kompatabilna da govori o lepoti i nezi obzirom da je kao bivša manekenka imala 10 godina iskustva sa raznim šminkerima iz celog sveta.

Na njenom Instagram profilu pronaći ćete fenomenalne fotografije šminke, savete, sve o proizvodima koji su dobri za negu vašeg lica, ali i sve o proizvodima koji su u trendu.

Ukoliko vam zafali ideja za neki novi make up, na ovim profilima i blogovima možete da ih pronađete.

Ovom prilikom donosimo 6 trikova manekenki koje svi treba da znamo:

1. Ishrana je neodvojiv deo lepote

Manekenka navodi da treba da unosimo što više zdravih masnih obroka, poput avokada, oraha - koji sadrži vitamin E koji stimuliše da koža proizvodi kolagen. Unosom masti duže se osećamo sitim i to nam daje više energije.

2. Iskoristite proizvode koji mogu biti upotrebljeni za više stvari

Za žene koje imaju brz ritam života i posla, Valerija preporučuje proizvode koji mogu da se koriste za više stvari - na primer, poput pigmentiranog labela, koji pored usana, može da se stavi i na obraze, te će tako dati iluziju rumenila.

Balzam za usta je najvažniji deo Valerijine torbe, a pored toga usana, može da se stavi i iznad jagodica, poput hajlajtera. Takođe, može da se nanese i na trepavice kako bi stvorio iluziju maskare i tako koriguje obrve.

3. Osvežite lice ledom

Umesto tretmana lica i skupih maski za kosu, Valerija preporučuje da se ovaj proces obavi ujutru.

Nekoliko kockica leda umotajte u krpu i tapkajte lice, naročito delovima gde su velike pore. Takođe, dobar je i za smirivanje akni i bubuljica.

4. Sakrijte na pravi način podočnjake

U slučaju da imate tamne podočnjake a želite za sastanak da izgledate sveže i odmorno, blogerka preporučuje olovku sa crvenim tonovima, koju možete naneti i razmazati direktno na podočnjake.

Potom ih prekrijte korektorom koji je u tonu kože. Ovaj proces neutrališe tamnilo na licu.

5. Izdužite trepavice pomoću pudera u prahu

Nanesite jedan sloj omiljene maskare, zatim prstima nanesite bilo koji puder u prahu direktno na trepavice.

Puder će dati iluziju gušćih i dužih trepavica. Potom, nanesite još jedan sloj maskare, i trepavice će izgledati neverovatno!

6. Masirajte kožu lica

Masaža lica služi da razbudi krv i otera toksine i bakterije. Proces treba da započnete blagim tapkanjem kože kako biste je probudili.

Ovo pomaže da koža izgleda svežije, svetlije i mlađe, i pomaže u tome da zadrži elastičnost. Iako deluje lako, morate ostati istrajni i praktikovati svaki dan!