Jelena Đoković zagovornica je zdrave ishrane i prirodnih suplemanata, te ne čudi što je poslednjih godina potpuno prešla na organske načine negovanja lica, kose i tela.

Isto pravilo primenjuje i za parfeme, te bira prirodne alternative kak obi mirisala lepo i sveže.

Iza svega se krije važan razlog, koji je nedavno otkrila na svom Instagramu.

Naime, Jelena ne koristi industrijske parfeme jer se testiraju na životinjama. Kako je poznata kao veliki borac za prava životinja, logično je zašto ovako nešto u njenom slučaju ne dolazi u obzir.

Jelena Đoković umesto parfema koristi esencijalna ulja.
John Walton / PA Images / Profimedia 

Svoj stav podelila je i na Instagram storiju kada ju je jedna od pratiteljki pitala za mišljenje na gorepomenutu temu.

"Zračiš baš pozitivnom energijom, vidi se da si dete u duši, spontano i uvek željno znanja. Pojavilo mi se pitanje, šta je s industrijom parfema, jer i to svi volimo, još jedna tema za istraživanje", napisala joj je obožavateljka.

Jelena Đoković otkrila je na Instagramu da ne koristi parfeme.
pritnscreen/instagram 

"Drago mi je da učimo zajedno! Ja odavno koristim esencijalna ulja, a ne parfeme, ali sjajno pitanje", odgovorila joj je Jelena.

I zaista, Jelena je poznata kao neko ko se godinama isključivo služi uljima.

Zašto su eterična ulja zdravija od parfema?

Prirodni parfemi od eteričnih ulja imaju i nekoliko prednosti u odnosu na kupovne parfeme. Osim toga što su daleko jeftiniji, mogu se pohvaliti i time da su dosta kompatibilniji sa kožom, pa će ređe izazvati alergijske reakcije kod osetljivih osoba.

Jelena Đoković ne koristi parfeme jer se testiraju na životinjama.
Adam Stoltman / Alamy / Alamy / Profimedia 

Eterična ulja i zahvalna alternativa tokom letnjih vrućina kada sama pomisao na jake mirise donosi mučninu.

Tokom leta se često mogu javiti alergije na parfem, a ne treba da zaboravimo da su parfemi na koži tokom jakog sunca fotosenzitivni - što je dodatna sugestija da pređete na prirodne varijante poput Jelene Đoković.

Jelena je poznata kao neko ko se godinama isključivo služi uljima.
Javier Rojas / Zuma Press / Profimedia 

Kako da eterična ulja budu postojana poput parfema?

Ako želite dodatni mirisni efekat poput postojanog parfema, poprskajte kožu na koju ste naneli eterično ulje sa malo vode, kako bi miris jače isparavao ili pomešajte par kapi eteričnog ulja sa losionom za telo i nanesite ga na kožu.

Esencijalna ulja imaju dvostruki efekat. Osim toga što pozitivno deluju na zdravlje, ona deluju i na raspoloženje.

Jelena Đoković obožava esencijalna ulja, a samo je zabluda da ona ne traju dugo kao parfem.
Unsplash/Christin Hume 

Postoje parfemi koji nam podižu raspoloženje i oni koji nas umiruju. Ukoliko imate potrebu za podizanjem energije preporučuju se da birate citrusne note, dok sa druge strane, lavanda i neke druge kombiancije imaju umirujući i opuštajući efekat, što zna i Jelena.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!