Da li ste znali da čak i najbolji i najskuplji kozmetički proizvodi mogu potpuno pokvariti vaš izgled ako ih ne koristite pravilno?

Zato, nije važno da proizvod platite što više, već da pre svega naučite tehniku korišćenja koja će i od onih jeftinijih varijanti postići fenomenalan efekat.

Kozmetiku koristimo da istaknemo ono najlepše na svom licu, da se ulepšamo, ali taj efekat možemo postići samo ukoliko znamo koji od proizvoda i tehnika odgovaraju obliku i koži našeg lica.

Zato je veoma važno da ne pravite ove greške koje su nekima postale i svakodnevnica.

1. Pre lakiranja protresete lak za nokte

Možda to činite kako bi vam formula bila bolja ili kako biste je razredili. Koji god da je razlog, protresanje laka za nokte samo će pogoršati vaš manikir. To će uzorkovati mehuriće na noktima, a učiniće i da vam se lak brže skine. Bolje je ne raditi ništa.

Mućkanje laka pre nanošenja može proizvesti pojavu mehurića na noktima, kao i brže skidanje.
Instagram 

2. Puder nanosite na celo lice

Dovoljno je nanošenje pudera samo na određena područja. U većini slučajeva, preporučuje se da nanesete malo pudera na područje ispod očiju, čelo, nos i bradu, izbegavajući obraze. Ova područja su često najmasnija. Nanošenje previše pudera naglašava nesavršenosti vaše kože, kao što su reljefi ili suvi delovi.

3. Kosu češljate od korena

Takav način češljanja dovešće do lomljenja kose. Umesto toga, podelite kosu na delove i krenite od nižih pramenova polako se penjući prema korenu. Osim toga, pomoći će vam i da lakše raspetljate kosu. Možete i prstima proveriti ima li zapetljanja kako biste izbegli oštećenje kose.

Pravilnim češljanje kose izbegavate lomljenje i oštećivanje dlake.
Wanted, Freepik 

4. Parfem nanosite tačno ispod ušiju ili na kosu

Ako želite da vam parfem traje duže, nanesite ga odmah nakon hidratacije proizvodom. Prskanje parfema na kosu je isušuje jer sadrži formulu na bazi alkohola. Trljanje kože na mesto gde ste stavili parfem takođe nije dobar način. Trenje zagreva kožu i oslobađa prirodne enzime koji menjaju miris. Nanesite parfem na odeću ili na vrhove ušiju.

5. Šampon koristite odmah nakon što pokvasite kosu

Pustite kosu da malo upije vodu. Na taj način dobijate sve prednosti formule. Uz to, nemojte preterivati u količini šampona. Manje je više.

Pravilno šamponiranje i ispiranje je ključan korak pri pranju kose.
VALUA VITALY /VALUA VITALY 

6. Ruž nanosite od rubova prema sredini

Ispravan način je ići iznutra prema spolja. Fokusiranje na središte daje vam veću kontrolu i smanjuje šanse da pređete linije usana. Možete koristiti četkicu ili prst.