Znate onaj osećaj kada poželite pravi ugođaj i onda pomislite kako bi bilo super da priuštite sebi jedno opuštanje koje prati topla kupka, piling tela i detaljan tretman lica? Ne mogu tačno da objasnim, ali osećanje koje vezujem za čišćenje lica i tela je upravo neko osećanje ljubavi prema sebi.

Nova sezona je znak promene, a upravo te promene vidimo na svojoj koži. Kako padne temperatura, naša koža ispadne iz balansa. Zbog prisutnosti suvog vazduha, javlja se blago zatezanje lica, kao i sezonske reakcije u vidu bubuljica. Propratni aksesoari poput kapa i šalova dodatno utiču na iritacije na koži i stvaranje nesavršenosti na licu.

Zato je sada pravo vreme promeniti rutinu čišćenja lica!

1. Skidanje šminke micelarnom vodom

Jeste li znali da je pored hidratacije, čišćenje lica jedna od najvažnijih stavki u svakodnevnoj nezi? Samo u potpunosti čista koža može upiti iz vaše dnevne i noćne kreme sve hranljive supstance.
Skidanje šminke Garnier Pure Active micelarnom vodom je korak koji nikada ne preskačem jer je glavna prednost ovog proizvoda u tome što ne uklanja ulja sa kože i time ne podstiče njeno dodatno isušivanje u ovom periodu godine.

garnier micelarna voda
Wanted! 

Kod micelarne vode posebno volim i to što spada u jedno od najlakših sredstava za čišćenje jer ne primorava na stajanje iznad umivaonika kako biste uklonili šminku.

Garnier Pure Active micelarna voda je namenjena za mešovitu do masnu kožu lica, a za mene najbitniji element - ne stvara iritacije i crvenila na osetljivoj koži kakva je i moja.

2. Čišćenje lica sapunom

Definitivno najveće otkriće za moju kožu! Kako je počelo sve hladnije vreme, neizbežni komadi garberobe koji svakodnevno nosim postali su džemperi svih vrsta. Od grubljih i hrapavijih vunenih do potpuno mekanih rolki. Ovakvi materijali u kombinaciji sa omekšivačem uspeli su da naprave kolaps na mojim leđima i vratu.

garnier sapun
Wanted! 

Očajna zbog sitnih bubuljica na leđima i vratu počela sam sa isprobavanje raznoraznih proizvoda za tu namenu. Već nakon nekoliko bezuspešnih saniranja ovog problema, Garnier Pure Active charcoal bar sapun je došao u moje ruke kao jedini spas!

Nakon prvog korišćenja

Pod rukom se oseća pročišćena, ali i najvažnije - mekana koža ( što nije bio slučaj sa drugim preparatima koji su je dodatno isušivali). Oduševljena prvim rezultatima nastavila sam sa svakodnevnim korišćenjem i već nakon 7 dana dobila prve realne rezultate.

garnier sapun za lice i telo
Wanted! 

Rezultati nakon 7 dana

Bubuljice i miteseri na telu su se u drastičnoj meri smanjili, a flekice na vratu su bile manje vidljive.

Sada već nakon dve nedelje mogu reći da je postao deo moje svakodnevne rutine, kako tela, tako i lica. Ugalj i salicilna kiselina, sastojci koje poznajemo kao poznate borce protiv akni i mitisera, delotvorni su jer osim toga što utiču na već postojeće nepravilnosti, utiču i na sprečavanje nastanka novih.

3. Čišćenje lica 3u1

Do pre godinu dana moja koža nije vapila za posebnom negom lica i nadala sam se da će to da potraje. Međutim, došla su vremena kada, usled brojnih spoljnih uticaja, na mom licu su česta pojava razne nesavršenosti koje umeju u velikoj meri da utiču na moje samopouzdanje.
Brzo sam shvatila da do rešavanja problema akni i mitesera na licu mogu doći samo redovnim i pravilnim čišćenjem. Pronašla sam savršenu kombinaciju Garnier Pure Active 3u1koji mi u jednom proizvodu nudi čak 3 namene - gel za umivanje, piling i masku.

garnier 3 u 1 umivalica
Wanted! 

Iako sam sada verni fan Garnier Pure Active Charcoal bar-a za svakodnevnu upotrebu ujutru i uveče, kako mi rutina ne bi postala monotona barem 1-2 puta nedeljno lice umijem Garnier Pure Active 3u1white gelom koji neverovatno prija mojoj osetljivoj koži.
Garnier Pure Active 3u1 blacknajviše volim u formi pilinga za čišćenje mitesera na bradi i regiji nosa.

garnier 3 u 1 crna umivalica
Wanted! 

4. Sheet maska

Kao final touch na pravilno očišćenu kožu lica su svakako sheet maske. Umirujuća i hidratantna Garnier Pure Active sheet maska je odlična ako želite pojačani osećaj mekoće i jedrine na licu.

Naročito volim da je nanesem na lice nakon nekoliko sati hlađenja u frižideru i tako dobijem instant efekat blistavije kože.
Najbolja stvar kod Garnier Pure Active sheet maske je što koža brzo reaguje i za veoma kratko vreme svoju kožu učinite dodatno hidriranom.

garnier sheet maska
Wanted! 

Ne ostavlja lepljiv osećaj nakon skidanja, lako možete ukloniti višak ili pustiti da se upije. Zbog toga je super za korišćenje preko dana ili pre šminkanja jer će dati koži dodatni osećaj vlage, a neće je ulepiti.

Preporučujem da je probate ako tražite masku prevashodno za hidrataciju jer upravo one treba da nose važno mesto u skin care rutini svakog ko teži negovanoj koži.