Na društvenoj mreži Tik Tok možete pronaći bezbroj trikova kako za šminku, tako i za negu kože lica, a ovoga puta je viralno otišao trik za smanjenje tamnih podočnjaka uz pomoć banane.

Ekstrakt banane možete pronaći u mnoštvu krema za oči, uglavnom zbog velike količine kalijuma koja se nalazi u ovom plodu.

maska za podočnjake
Freepik 

Kalijum može da pomogne u hidrataciji, ali da speči natečenost i vrećice koje se stvaraju na području očiju. Osim toga, sadrže antioksidanse i vitamine C, E, B i A koji mogu da neutrališu slobodne radikale i posvetle kožu.

Kako se pravi maska za smanjenje podočnjaka?

Najjednostavnije bi bilo istrljati koru banane ispod očiju, to je dovoljno da se područje umiri i posvetli. Ako želite podići svoju masku za podočnjake od kore banane na viši nivo, iskoristite trik TikTokerki.

Naime, ostružite bela vlakna koja se nalaze u kori banane i pomešajte s alojom. Ukoliko nemate aloju, upotrebite omiljenu hidratantnu kremu. Pomešajte sve sastojke i nežno nanesite na područje ispod očiju.

banana
Freepik 

Masku ostavite na podočnjacima da deluje 5 do 10 minuta pre nego što ju dobro isperete mlakom vodom. Bez obzira koji recept odabrali, svakako koristite samo organske banane jer ne želite na lice staviti potencijalno nadražujuće pesticide.

Odlučile smo da isprobavamo ovaj trik i uverimo se da li stvarno radi. 

Odmah da kažemo, spektakularni rezultati su izostali. Otečenost je za nijansu smanjena, ali ne i vidljivost tamnih kolutova oko očiju. Jedina super stvar je što područje ispod očiju ostaje lepo hidrirano, što je veliki plus obzirom na to koliko je povoljna cena ovog trika.