Punije usne već nekoliko godina unazad trend. Ipak mnoge žene nisu spremne da se zarad trenda izlažu hirurškim intervencijama, te su posegnule za prirodnim načinima koja im pomažu da usne učine većim.

Nakon pranja zuba očetkajte i usne

Kada završite s pranjem zuba, istrljajte malo i usne. Biće nežnije i lepše, i izgledaće veće. Potezi četkicom neće samo ukloniti mrtve ćelije kože, nego će podstaći i cirkulaciju krvi, što će pomalo povećati vaše usne, piše Covermagazin.

Napravite piling za usne

Od šećera i maslinovog ulja napravite pastu, a zatim nanesite mešavinu na usne. Masirajte usne u malim krugovima, a zatim isperite. Primtećiete da vaša usta deluju veće. 

Sastojci koji prirodno povećavaju usne

Eterično ulje cimeta

Ako kapljicu ulja cimeta nanesete na usne to će povećati cirkulaciju krvi, a usne će se izgledati veće i lepše.

Eterično ulje nane

Deluje na isti način kao eterično ulje cimeta.

Ulja su dobra za usne.
Shutterstock 

Ekstrakt čilija

Ljuta papričica poboljšava protok krvi i cirkulaciju. Kada se nanese direktno na usne deluje kao prirodni serum za povećanje usana.

Ipak, savetuje se da budete izuzetno oprezni, jer eterična ulja u direktnom kontaktu s kožom mogu izazvati alergijske reakcije.

Vežbajte usne

Zviždite – Osobe koje sviraju neki duvački instrument imaju punije usne, jer redovno koriste te mišiće. Odaberite omiljenu melodiju i zviždite dnevno 3 do 5 minuta.

Osmeh i poljubac – Rastegnite usne u veliki osmeh, a zatim skupite u poljubac. Dok to izvodite stegnite mišiće usana. Ponovite to 20 puta.

Voda je važna

Unos vode je veoma bitan. BKljuč mekih i zdravih usana je unos dovoljno vode u organizam. Kada ste dehidrirani i vaše usne to pokazuju, tako što se koža skuplja i postaje sklona ljuštenju. Kada su usne isušene i ispucale, izgledaju mnogo tanje od zdravih usne. Zato, vodu unosite što više!

hidrirane usne lepše izgledaju.
Shutterstock 

U svetu su već odavno poznate maske za uvećanje usana kao jedan od načina kako povećati usne prirodnim putem. Drže se 20 minuta na usnama i zatim skinu. Nakon njih možete naneti omiljeni balzam za usne ili ruž. Usne su punije, rumenije i nežne na dodir.

Kako maske ispunjavaju sve tri želje, važno je ne preterivati u korišćenju. Ukoliko imate osetljivu kožu nanesite masku na unutrašnji deo ruke. Izostanak iritacije i alergije je dobar znak, sada masku možete naneti na lice odnosno usne.

Obično se u njihovom sastavu nalaze eterična ulja i vitamini koji ujedno hrane i hidriraju kožu usana. Prepoznaćete ih u drogeriji jer su skoro svi proizvođači označili pakovanja sa ‘’Push up’’.

Usne se mogu prirodno povećati.
Shutterstock 

Proizvodi koji obećavaju punije usne uglavnom kratkotrajno deluju, ali mogu poslužiti povremeno i kada u određenom trenutku želite punije usne. Neki od popularnih proizvoda koji obećavaju punije usne su sjajve za usne, a savetuju se uglavnom oni svetliji jer uz takve nijanse usta deluju veće.

Bonus video:

JEFTINIJA ALTERNATIVA VIRALNOG #1 SJAJA ZA USNE TikTok/bloves.beauty