Obaveze i prioriteti su se u kratkom roku promenili. Mnogi od nas su poremetili bioritam, bude se neispavani, možda i blago mamurni. Lice postaje otečeno, ten neujednačen a možda smo počeli da dobijamo i kilograme. Šta raditi sada, kako popraviti raspoloženje i sakriti znake umora?

JUTARNJA PICK ME UP RUTINA

Prvo popijte čašu vode ili još bolje, napravite limunadu. Iscedite pola limuna i dodajte mlaku vodu! Potom se umijte hladnijom vodom kako bi se razbudili, skinite eventualni ostatak šminke i nanesite hidratantnu masku koja ima efekat hlađenja i koja će povratiti izgubljenu vlagu. Nakon toga, nanesite tonik i neku ampulu koja sadrži koncentrat aktivnih sastojaka ili omiljeni serum. Masaža lica može pomoći kod bržeg uklanjanja otoka. Odvojte par minuta i prisitkajte lice prstima, deo po deo, blago stiskajte i prevlačite. Povratićete cirkulaciju, a nadutost će vrlo brzo nestati.

zena maze kremu
Freepik 

POVRATITE SJAJ

Kada se ne osećate dobro ili vam je lice u lošem stanju verovatno želite da nanesete mnogo šminke kako bi sakrili tragove umora i nepravilnosti, ali to je greška! Sa manje šminke, pravilno nanete, izgledaćete mnogo bolje. Najvažnije je da koži vratite sjaj. Zato nanesite prajmer sa iluminativnim česticama ili ga pomešajte sa tečnim puderom kako bi dobili laganu podlogu ispod koje će se nazirati vaša koža.

masaza lica
Freepik/senivpetro 

Time ste ujednačili ten. Za ostale nepravilnosti, poput podočnjaka i bubuljica, koristite jači korektor koji ćete pažljivo naneti samo na potrebna mesta. Preko nanesite rumenilo u kremastoj formi, jer ono izgleda prirodno i daje svežinu. Blago setujte T-zonu puderom u kamenu i gotovi ste sa licem. Oči istaknite senkom boje šampanjaca i nanesite tanak sloj maskare na prethodno uvijene trepavice.