Zbog svoje jačine, proizvodi koji sadrže retinol nekada mogu uzrokovati neprijatne nuspojave uključujući suvoću, vidljivo crvenilo i ljuštenje, posebno u ranim fazama upotrebe. U većini slučajeva, proizvode sa retinolom je potrebno uvesti u rutinu nege postepeno, odnosno menjati jačinu retinola i često bez saveta stručnjaka, ovaj postupak za kupca može biti zbunjujući, neprijatan i frustrirajući.

retinol
Promo 

Zato, pažjivo osluškujući potrebe kupaca, Kiehl’s sa ponosom predstavlja Retinol Skin-Renewing Daily Micro-Dose Serum, inovativni pristup retinolu formulisan u obliku precizne dnevne doze retinola koja pruža vidljivi efekat u borbi protiv starenja. Osim moćnog sastojka – čistog retinola, Kiehl’s - ova najnovija inovacija takođe sadrži ceramide i peptid u formuli, kako bi ojačala kožnu barijeru i pojačala toleranciju kože na retinol već od prve upotrebe.

Inspirisana medicinskim procesom „mikrodoziranja”, odnosno upotrebom snažnih sastojaka u malim i preciznim dozama, Kiehl’sova najnovija inovacija u obliku seruma sadrži pažljivo osmišljenu dozu retinola koja deluje tako da postojano podstiče obnovu površinskih ćelija kože. Sa svakom dozom dnevne količine potrebne snage, nove ćelije postupno izbijaju na površinu i daju koži svež i obnovljen izgled.

U ispitivanju potrošačke percepcije:

✓ u četvrtoj nedelji bore izgledaju smanjeno
✓ u osmoj nedelji koža izgleda čvršće
✓ 90% korisnika se slaže da je koža prijatna na dodir tokom perioda upotrebe, uključujući i period nakon prvog korišćenja.

Ova nežna i ciljana formula se može koristiti danju i noću, a pogodna je za sve tipove kože, uključujući i osetljivu. Za najbolje rezultate prilikom upotrebe, jednostavno nanesite jednu dozu seruma na čistu kožu i nakon njega hidratantnu kremu, a tokom dana nanesite i kremu sa širokim spektrom zaštite od sunca sa prilagođenim zaštitnim faktorom. Ovaj proizvod je moguće upotrebljavati i na drugim područijima na kojima su vidljivi znakovi starenja kože, uključujući područje oko očiju, vrat, dekolte i gornji deo šake. Kompatibilan je za korišćenje sa drugim Kiehl'sovim serumima i hidratantnim kremama, kao što su Powerful-Strength Line- Reducing Concentrate, Clearly Corrective Dark Spot Solution, Super Multi- Corrective Cream, Hydro-Plumping i Vital Skin Strengthening Serum.

Retinol Skin-Renewing Daily Micro-Dose Serum je dostupan u Kiehl's prodavnicama u tržnim centrima Ada Mall i Galerija Belgrade.

Cena: 30ml- 6.485,00 RSD, 50ml- 9.880,00 RSD