Donosimo vam savete kako da se uspešno izvučete iz svake od navedenih situacija, a na vama je samo da nas poslušate.

PRETERALI SE SA ČUPANJEM

Ovo je bolna tačka mnogih žena koje su godinama tanjile obrve i sada one kao da više ne žele da rastu, ali i za one koje su greškom počupale nekoliko dlačica više pa sada na tom mestu imaju tzv. "rupu".

Rupicu u obrvi ćete jedino zamaskirati ukoliko se poslužite šminkom. A tu možete iskoristiti: olovku za obrve, gel za obrve, maskaru za obrve ili senku. Ukoliko ne možete da čekate nekoliko meseci da se ta rupica popuni, predlažemo da isprobate puder obrve koje izgledaju veoma prirodno.

Takođe i microblading je tehnika koja može da izgleda veoma prirodno i imitira prirodne dlačice, a traje bar godinu dana.

IZBLAJHALI STE OBRVE

Nimalo nas ne čudi što ste želeli da isprobate trend koji promoviše Kim Kardašijan, ali ste shvatili da to ne izgleda baš onako kao što ste zamislili, ali sada je kasno.

Ukoliko je problem vaših izblajhanih obrva sam ton, nanesite na njih ljubičasti toner ili šampon za toniranje plave kose. Ako je u pitanju sama boja, nabavite farbu za bradu i prebojite ih u tamnije, ali pažljivo.

izblajhane obrve resenje
Instagram screenshot 

PRETERALI STE SA BOJOM

Ofarbali ste obrve i sada su one nekoliko nijansi tamnije od vaših prirodnih i to vam s ene dopada. Za početak, da vas smirimo, farba za obrve neposredno nakon farbanja uvek izgleda tamnije nego na duge staze pošto se brzo ispira. Dakle, već za nekoliko dana trebalo bi da posvetli pa je najbolje da sačekate koji dan kako biste imali realnu sliku stanja. U svakom slučaju, farba će se vremenom potpuno isprati ali dok do toga ne dođe može proći od 3 do čak 8 nedelja.

Obrve čistite dnevno sredstvom za skidanje šminke na bazi ulja, perite ih nekoliko puta nedeljno šamponom namenjenim za intenzivno čišćenje koji će brže skinuti boju sa njih, a u međuvremenu koristite gel za obrve u svetlijoj nijansi.

farbanje obrva
Freepik 

RAŠČUPANE OBRVE

Ovo niste sami sebi učinili, već je genetika odlučila da se poigra sa svakim i sa njom nema šale, ali ima rešenje, a zove se laminacija obrva. Radi se o proceduri koja je poput mini-vala za obrve i koja će ih držati savršeno začešljanim kao da ste ih upravo zagladili sapunom za obrve.

cupave obrve
Wanted!, Freepik 

ASIMETRIČNE OBRVE

Da se razumemo, sve na telu nam je asimetrično pa tako i obrve. Ukoliko ste se malo zaneli pa ih pogrešno išupali i/ili skratili, vreme je da se naoružate šminkom, baš kao kada slučajno u njima napravite “rupu”.