Svaka žena teži tome da što duže izgleda mlado i lepo, a jedan od glavnih parametara koji pokazuje njenu vtialnost je lice. Deo lica kome je potrebno posvetiti pažnju su i obrve.

Onako kako se lice opušta sa godinama, opuštaju se i obrve, a menja se i njihov prirodni oblik, ali i gustina dlaka. Luk postaje ravniji i gubi onaj lep izvijeni oblik.

- Kao i čitavo lice, i obrve "cure", više nisu toliko visoke, pomalo se spuštaju, a neretko s vremenom postaju asimetrične, kaže stručnjak za obrve Džoi Heli iz Njujorka.

Kako vreme prolazi, trebalo bi obraćati više pažnje na ovaj deo lica.

- Bitna je prevencija, pazite koliko dlačica iz obrva čupate. Nemojte da pokušvate da menjate prirodni oblik luka vaših obrva, savetuje Heli.

obrve
Freepik 

Trendovi se menjaju, ali ih ne bi trebalo slepo pratiti. Sa godinama obrve postaju sve ređe, pa ako ih jako čupamo u dvadesetima, do četrdesetih one će biti previše retke.

Koristite lagani gel ili puder za obrve. Kad je reč o održavanju, držite se minimalizma.

Obrve u tridesetima

- Verovatno ćete se u ovim godinama fokusirati na gustinu, jer većina žena primećuje promene na tom delu lica, kaže ona.

Idealno je vreme da nabavite neki serum sa hidrantnim sastojcima. U ovim godinama dlaka obrve postaje grublja i lomljiva. Heli savetuje da koristite ricinusovo ulje za bolji rast dlake i negu.

Obrve u četrdesetima

U ovom životnom dobu možda ćete primetiti lošiju definiciju obrva, jer one postaju ređe i različite. Ukoliko ih lepo definišete mogu da poboljšaju oblik lica, da mu pruže vizualni lifting i da delujete mlađe.

- Predlažem olovke za obrve za bolju definiciju, umesto pudera koji je nešto lakši, ističe Heli.

obrve
Wanted!, Freepik 

Obrve u pedesetima i kasnije

Luk je sve ravniji, obrve postaju ređe, a Heli za to predlaže mrvu hajlajtera na tom području, tik ispod luka. Na taj način obrva deluje vizuelno izvijenija.

Ako ste primetili da dlačice postaju sede, možete ih ujednačiti bojom za obrve koje imaju pepeljasti ton, da bi izgledale prirodno. Prejake obrve odaju utisak strogoće, a idealna boja je ona u skladu sa bojom kose.