Svi volimo lepe i uredne nokte, postojanu boju i dugotrajan efekat koji omogućava trajni, odnosno gel lak za nokte. U zavisnosti od brzine rasta prirodnog nokta, gel lak na noktima izgleda lepo nekoliko nedelja.

Nakon toga je potrebno uraditi korekciju ili u potpunosti ukloniti proizvod sa noktiju. Da bi naši nokti u svakom trenutku izgledali uredno, neke stvari možemo da uradimo i sami, u kućnim uslovima.

Možda nokti neće biti glatki kao da niste radili baš ništa, ali su nakon skidanja gel laka takvi da možete da stavite običan bezbojan lak i da sve izgleda super uredno.

Skidanje gel laka kod kuće

Potreban materijal:

  • turpija za poliranje noktiju
  • aceton
  • vata
  • aluminijumska folija
  • zaštitni bazni lak
  • ulje za zanoktice
svelo rozi nokti
Wanted 

Postupak skidanja gel laka:

Prvenstveno je važno da budete strpljivi i ne žurite, jer vrlo lako možete oštetiti nokatnu ploču. Iako znamo da izgleda primamljivo, ali kidanje gel laka sa noktiju ne biste trebali nikada da praktikujete jer može oštetiti površinski sloj nokta. Počnite sa uklanjanjem gornjeg sloja gel laka sa noktiju pomoću tuprije za poliranje noktiju. Nežno turpijajte površinski sloj laka, dok ne izgubi sjaja.

Pošto naredni naredni korak podrazumeva upotrebu acetona, kako biste zaštititli kožu oko noktiju od isušivanja i pucanja, namažite ih uljem za zanoktice, hranljivom kremom ili vazelinom.

Potom natopite komadiće vate u aceton. Izbegavajte formule sa hidratantnim sastojcima jer će one usporiti proces skidanja gel laka. Vatu natopljenu acetonom stavite na svaki nokat pa zatim čvrsto uvijte aluminijumsku foliju oko prsta kako biste što bolje fiksirali vatu.
Ostavite ih tako da deluje 20-ak minuta.

skidanje gel laka kod kuce
Wanted 

Provetite koliko se gel lak skinuo sa noktiju, može se desiti da će neki spasti i odmah, dok zahtevnije možete nežno palcem gurnuti napred. Ukoliko gel nije spao u potpunosti, ponovite postupak još 5 minuta. Ipak, ako je nokat bogato natopljen dobar vremenski period, gel lak bi se trebao veoma lako skinuti.

Ako ni to ne uspe, ostatke gel laka uklonite instrumentom za skidanje trajnog laka, odnosno guračem zanoktica ili drvenim štapićem.

Nakon što ste uspešno savladali izazov kako skinuti gel lak sa noktiju, sledi zabavniji i svakoj ženi poznat posao – lakiranje nokta. Za početak, da vam nokti ne bi izgledali suvi i uništeni, hidrirajte ih uljem za zanoktice i obavezno nanesite zaštitni bazni lak. Posle gel laka prste možete namočiti kokosovim uljem koje će ojačati i podstaći brži rast noktiju.

skidanje gel laka kod kuce
Instagram