Veoma lagan efekat zadimljenih očiju na kapcima, nude usne i dodir hajlajtera na jagodicama i nosu, čini savršenu šminku za leto.

Iako je prva asocijacija na Dženifer Lopez njeno telo u obliku peščanog sata, ono što svima upada u oči je i njena lepota koju uvek naglašava šminkom. Znajući da ponati dosta vremena posvećuju svom izgledu, uvek nas je najviše zanimala kako postignu efekat nomakeup makeup look. Baš kao što to uspevaju Kim Kardašijan i Džej Lo. U većini prilika Dženifer naglasak stavlja na oči, dok ostatak lica tek blago iscrtava nežnim tonovima.

Kako biste se našminkali poput Dženifer, sledite ovih sedam koraka i zablistajte poput slavne pevačice!

1. Dobro navlažite kožu i nanesite prajmer za lice. Prajmeri ​​kao osnova za šminkanje pripremaju kožu da bolje upije šminku i naravno da je zadrži duže. Četkicom za podlogu nanesite proizvod ravnomerno na lice, od centra prema spolja.

dzenifer lopez
Instagram 

2. Da biste pokrili podočnjake ispod očiju, koristite kremasti korektor. Zatim nanesite podlogu, a za fiksiranje koristite puder u prahu koji ćete naneti četkom.

3. Za dodatnu preplanulost trebaće vam bronzer. Nanesite malu količinu na jagodične kosti pazeći da izgledaju jednolično. 

4.Sunđerom koji ste navlažili nanesite malu količinu hajlajtera i natapkajte gornji deo jagodičnih kostiju. Za dodatni sjaj možete ga dodati u unutrašnji ugao oka.

dzenifer lopez sminka
Instagram 

5. Nežno nanesite prajmer za oči na kapke. Četkom za senke nanesite nude i smeđe senke preko celog gornjeg kapka, ali i na donjoj liniji trepavica. Dalje će vam trebati tamnija i pigmentisana senka koju ćete naneti u središte kapka, počevši od spoljnog ugla. Da biste dali svetlost, uzmite svetlu senku i nanesite je na kraj obrve, praveći pokrete prema gore.

6. Nanesite dva sloja svoje omiljene maskare.

7. Za usne je baršunasti nude karmin savršen izbor. Olovka će vam pomoći da pravilno naglasite usne, ali i da postignete mat rezultat kao JLO.

U galeriji ispod pogledajte još makeup izdanja pop dive!

screenshoot/instagram, Instagram Dženifer Lopez šminka