Tečni puderi za masnu kožu koje nećete ni osetiti na licu: Toliko lagani da ćete i zaboraviti da ih imate

Izdvojili smo najbolje mat tečne pudere za sve koji ne vole satenske i sjajne završnice

Shutterstock

Glowy i glazed su izrazi koje smo u poslednje vreme koristili za opisivanje idealnog make up-a na licu. Izgled gotovo mokre kože je najpoželjniji trend već neko vreme, ali među entuzijastima za šminku primetili smo da jedan novi/stari make up izgled postaje sve popularniji. Reč je o trendu "cloud skin", odnosno baršunastom i matiranom izgledu kože lica. Zbog toga smo odlučili da izdvojimo nekoliko omiljenih tečnih pudera koji imaju upravo takav efekat.

Možemo reći da postoji neko nepisano pravilo da leti više preferiramo sjajan finiš sa laganim hidratantnim teksturama, dok zimi možemo podneti nešto konkretniji make up. Matirajući puderi su sigurno omiljeni proizvodi onih koji imaju masniju kožu, pa je ovaj trend idealan ako pripadate toj grupi. Uz dobru pripremu lica, ovaj izgled se može postići i na suvoj koži, ali treba izbegavati proizvode koji imaju jak matirajući efekat jer bi mogli dodatno isušiti kožu.

Shutterstock 

Tajna "cloud skin" trenda je u strateškom mešanju podloge, odnosno pudera i proizvoda za negu kože, kako bi se postigao baršunast, i dalje svež, ali ne sjajan izgled na licu. Najvažnije je obratiti pažnju na formule proizvoda koje koristite i izbegavati proizvode na bazi ulja. Takođe, bitno je ne preterivati i podlogu na licu zadržati laganom kako lice ne bi izgledalo opterećeno šminkom i neuredno. Zato je važno izabrati dobar puder koji će odoleti ovim izazovima, a neke od naših favorita pogledajte u galeriji!