Tokom 2000-ih, razni beauty trikovi bili su popularni, ali nisu svi bili podjednako efikasni. Jedan od njih, na koji smo se kasnije često zgražavali, bio je korišćenje korektora za lice na usnama. Mnogima nije pristajao jer bi se boja usana jednostavno stopila sa tenom, a nekima su usne bile i svetlije od lica.

Trend korektora usnama samo je jedan od mnogih koje su tada pratile ljubiteljke lepote. Sada na društvenim mrežama često možemo videti šaljive video snimke na temu trendova koji su bili popularni 2000-ih. Tako se pored korektora na usnama često pominju peglanje mokre kose, ekstenzije koje su se jako videle u kosi, 3 nijanse tamniji puder, ali i modne kombinacije koje su tada bile aktuelne.

lip combo
instagram/abs.benson 

Povratak ovog popularnog trenda nanošenja korektora na usne zapravo ukazuje na odličan beauty trik.

Naime, čuvena TikTokerka @daniellemarcan je u svom videu pokazala varijaciju ovog trika, koja definitivno izgleda mnogo bolje od onog iz 2000-ih. Umesto karmina, na usne se nanosi korektor i lagano utapka, a zatim se ivica usana iscrtava olovkom u braonkastoj nijansi. Na ovaj način se dobija "ombre" efekat, zbog čega usne izgledaju vizuelno punije.

Lip combo koji smo nositli pre 15 godina ponovo je u modi tiktok/daniellemarcan

Komentari na snimku su zapravo prilično pozitivni, a neki navode da je ova kombinacija usana slična onoj koju nosi Kim Kardašijan. Takođe, korisnici ističu koliko je ovaj trik koristan, „U stvari, ako stavite korektor ili podlogu na usne pre karmina, to će učiniti da traje celu noć!!“. Ukoliko i dalje ne volite da nanosite korektor, ali želite ovaj efekat na usnama, možete ga isprobati sa ružem neutralne boje koji je svetliji od vašeg tena i ponoviti pomenuti postupak sa olovkom.

Izvor: fashion.hr/ Wanted A.N.