Jesen je sa sobom donela mnogo novih modnih, ali i beauty tendencija. Paleta boja sa naših omiljenih odevnih predmeta preliva se i na make-up trendove, pa tako polako zaboravljamo jarke letnje boje, a prihvatamo one toplije i dublje nijanse.

Bilo da ste profesionalni make-up artist ili samo beauty entuzijasta, za vas smo izdvojili 5 najvažnijih proizvoda za šminkanje u predstojećem periodu. Proverite da li ih imate u svom neseseru za šminku!

1. Tamni ruž

Maroon, boja šljive, bordo, kao i metalik nijanse: smatrajte ovo IT jesenjim bojama za usne. Eksperimentišite sa mat, polu-mat, pa čak i sjajnim završecima. Ako nosite ovu smelu nijansu tokom dana, neka ostatak vaše šminke bude što laganiji da ne biste izgledali prešminkano.

 2. Braon maskara

Braon maskara, osnova Clean Girl Makeup trenda, pruža sve prednosti „obične” crne maskare, dok istovremeno daje neutralniji i prirodniji look. Ona se savršeno stapa sa smeđim nijansama senki za oči: to je idealna kombinacija za hladniji period.

 3. Olovka za oči

Bez obzira na to da li ste grunge baddie ili više volite prirodnu šminku, olovka za oči je osnovni proizvod koji vam je neophodan u jesenjem periodu. Koristite ga da nacrtate tek mali wing da biste dali dubinu vašim očima ili ga blago razmažite za savršen izgled rock zvezde.

 4. Sjaj za usne u boji

Dvehiljadite su se vratile, barem kada je u pitanju aspekat šminkanja usana! Pored klasičnog providnog, sjajevi u različitim sezonskim nijansama odlična su opcija za jesenju šminku. Štaviše, većina formula sjajeva za usne danas sadrži hidratantne sastojke, tako da nisu lepljivi te su istovremeno i negujući.

 5. Ružičasto rumenilo

Nekako je i prirodno da sa padom temperature, polako odlažemo bronzere u donje fioke, a vraćamo se nežnim, ženstvenim, ružičastim nijansama rumenila