Mnogo je trikova u šminkanju i svake nove sezone otkrivamo neke nove načine nanošenja klasičnih proizvoda bez kojih je teško zamisliti beauty rutinu. Jedan od onih proizvoda koji će se gotovo sigurno naći u neseseru mnogih žena, ali i muškaraca, jeste korektor kojim se prikrivaju diskoloracije u predelu ispod očiju. Srećom, vreme kada smo pomno pratili YouTube gurue koji su nam predlagali da nanesemo korektor ispod oka u obliku trougla je iza nas, a sada su u igri neka nova i bolja „pravila”.

Dakle, kako na najbolji način naneti korektor i prikriti diskoloracije?

Hidratacija

Svako nanošenje šminke treba da počne pripremom lica i hidratacijom, okolno područje nije izuzetak. Ako područje oko očiju ima tendenciju da se isuši, ne morate čekati da se krema upije, već odmah počnite sa korektorom radi lakšeg blendanja.

Tekstura korektora je veoma važna

Na tržištu ćete naći brojne verzije korektora - guste, kremaste, tečne, sa jačim ili slabijim prekrivanjem, sa tonovima koji služe kao neutralizatori poput nijanse breskve. Ne trebate se previše opterećivati, već gledajte teksturu – gusti korektori redovno imaju više pigmenta, bolje pokrivaju i dugotrajniji su na koži, ali u isto vreme za one sa jačim i upalim ili natečenim podočnjacima, oni mogu da istaknu svaku boru tako da stanje izgleda gore nego pre šminkanja.

Izgledajte besprekorno uz pomoć ovih trikova za šminkanje kako biste prekrili umor i tamne podočnjake.
Shutterstock 

S druge strane, tečni i ređi korektori se lakše nanose i blendaju, skoro da neće istaći bore, međutim, prekrivna moć nekome može biti zadovoljavajuća, dok će drugima biti nedovoljna. Pored toga, brže će skliznuti sa lica.

Mesto i količina nanošenja

Kao što smo već spomenuli na početku, zaboravite na trougao koji ćete naneti u obliku trougla ispod očiju, pa čak i na vrhove obraza. Korektor nanesite na unutrašnji deo podočnjaka i na spoljašnji ugao oka, pa polako blendajte.

Ključ je nanošenje slojeva - počnite sa jednim slojem pa polako nadograđujte.

Boja korektora

Godinama slušamo savete kako da posvetlimo područje ispod očiju, ali taj izgled može da izgleda prihvatljivo samo za nekoga ko za početak nema većih problema sa diskoloracijom i borama ispod očiju. Radije se odlučite za korektor u boji vašeg tena ili možda nijansu svetliji od pudera koji koristite.

Otkrijte najprodavanije drogerijske korektore koje vredi imati u svojoj make up kolekciji.
Shutterstock 

Alati, setovanje i korekcija korektora

Za nanošenje korektora možete koristiti četkicu, sunđer, ili najbolje prste, kojima je najlakše podesiti količinu, plus, telesna temperatura olakšava nanošenje jer „omekšava“ i zagreva proizvod. Korektor možete setovati u tankom sloju tako što ćete ga tapkati četkom koju ćete otresti nakon što ga umočite u puder za fiksiranje. Zaboravite na baking i slične metode koje zagovaraju veliku količinu pudera za setovanje - sve će to u velikoj meri naglasiti bore!

Najlakši način da popravite korektor je da ga proveravate svaka dva sata i tapkanjem prstima da uklonite proizvod koji se potencijalno nakupio u borama i naborima.