Nešto što je, vrlo verovatno, deo svakodnevne šminke mnogih od nas, neko se setio da zahvaljujući novom imenu upakuje originalnost u ambalažu i pokrene trend koji trenutno broji više od impresivnih 10 miliona pregleda. U čemu je trik? Obećava da će, gde god da krenemo, naša šminka biti gotova za samo deset minuta.

Princip ili pravila su zapravo vrlo jednostavni - potrebna su nam samo 2 proizvoda za oči, 4 za bazu (lice) i 2 za usne. Oni koji svakodnevno koriste mnogo proizvoda mogu se naći u problemu da se pitaju kako da svoju šminku svedu na samo 8 proizvoda, ali ako nas pitate, vrlo je moguće.

131 trend i 242 trend Tiktok/mia.mkc

Kao i sa svakim TikTok trendom do sada, bilo je mnogo onih koji su to shvatili kao izazov i ponudili svoje kombinacije proizvoda brže i bolje, i uprkos činjenici da se njihov izbor razlikovao isključivo u zavisnosti od njihovih preferenci, svi su se složili u jednom - 242 je zaista recept za postizanje besprekorne šminke prirodnog izgleda za samo 10 minuta.

Gde svi, tu smo i mi, pa evo naše dobitne kombinacije. Od proizvoda za oči uvek i bez izuzetka biramo maskaru i gel za obrve, za podlogu bismo izabrali dobar prajmer, najbolje sa SPF-om, korektor, bronzer sa šljokicama (koje su zamena za hajlajter) i rumenilo, a za usne olovku i sjaj.

Trik šminkanja 242
Instagram 

Već su postojali TikTokeri koji su počeli sa verzijama kao što su 131 za letnju verziju i 243 za zimsku verziju, tako da je očigledno jedino pravilo u svetu šminke da nema pravila.