Tokom toplih dana rutina šminkanja uglavnom se svodi na samo nekoliko proizvoda - maskara, gel za obrve, eventualno BB krema, malo bronzera i sjaj za usne. 

I realno gledano, ovako nešto sasvim je dovoljno da licu date živost i svežinu kada temperature pređu 30 stepeni. Međutim, ukoliko želite da izgledate posebno lepo, i da ujedno skinete koju godinu sa lica, nije vam potrebno da koristite milion proizvoda.

Zapravo, dovoljan vam je samo bronzer koji ćete strateški postaviti na odgovarajuće mesto.

Naime, Melisa Mardik, šminkerka poznatih, koja je bila zadužena za neke od najpoznatijih look-ova Selene Gomez, Rosalije, Bili Ajliš i mnogih drugih otkrila je sjajan trik za konturisanje koji je posebno dobar za osobe koje imaju okrugli ili srcoliki oblik lica, iako svako može da ga koristi. 

Ona je objasnila da postoji bolji način postavljanja bronzera umesto klasične "linije" duž obraza, a koje instant daje podignutiji izgled i ujedno skida godine sa lica. 

Pogledajte tutorijal u nastavku teksta i obavezno probajte ovu caku. 

Potrebno:

  • Kremasti ili tečni bronzer (rezultate je moguće dobiti i proizvodom u kamenu)
  • Četka za bronzer ili konturisanje
  • Puder ili BB krema (opciono)

Trik sa bronzerom

23:53
Korak 1

Bronzer nanosite na obraz

Kako je Melisa objasnila u snimku, umesto da povlačite liniju duž obraza i potom blendate, bolje je fokusirati se na "udubljenje" ispod same jagodice, odnosno na obrazu. 

Tu treba naneti bronzer, a ukoliko vam nije jasno kako odrediti poziciju "tačke", pogledajte snimak u nastavku:

0:10
Korak 2

Blendajte od sredine ka spolja

Nakon što ste odredili pozicija na koju ćete naneti kremasti ili tečni bronzer, lagano blendajte ka gore i ka uhu ali tako da najtamnija tačka ostane u sredini obraza.

0:12
Korak 3

Dodajte malo BB kreme ili pudera

Ukoliko želite suptilniji prelaz, dodajte četkom malu količinu BB kreme ili pudera i dodatno blendajte. I to je sve. Isti efekat možete dobiti i bronzerom u kamenu, samo je bitno napomenuti da ćete verovatno morati da bronzer nanesete u nekoliko slojeva.