Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

W! TUTORIJAL: Pravilno iscrtavanje ajlajnera korak po korak - za početnike!

Precizna linija koja prati koren trepavica jedan je od najstarijih trikova koji će isknuti vaše oči, a evo i kako da je postignete - jednostavno, brzo i najvažnije: precizno!

  Izvor: Instagram

Vaša linija je neravnomerna, vidi se zamrljan trag crne koji se precrtao na gornji kapak, sam kraj linije je kriv i neprecizan... Poznato?

I dok uzaludno pokušavate da izjednačite linije na oba oka, završite sa debelom crnom štraftom koja je sad već potpuno izgubila oblik i svaki trag početne ideje je nestao... Da li se pronalazite u ovome? Odahnite, svi se pronalazimo u ovome.

Međutim, vaša opsesija za savršenim ajlajnerom je opravdana i ne treba da odustanete od njega. Precizno izvučen ajlajner daje dozu misterije i čini vaš pogled neodoljivim. Cilj je pronaći trik koji će učiniti da vaše oči dobiju takozvani oblik badema (almond shape) koji je ultra poželjan. Ovde vam prenosim one najbolje trikove koje sam pronašla na Googlu, You Tube-u i otkrila ličnim iskustvom. Sve se da naučiti pa i jedno obično iscrtavanje ajlajnera.

Povezane vesti

Žene sa otvorenim očima i ravnom strukturom orbitalne kosti će ovo lakše savladati, dok će one sa uvučenim očima i izraželim kostima imati više poteškoća. Srećom, postoje određena pravila koja će svima biti od koristi.

Generalno, zlatno pravilo jeste da gledate pravolinijski u ogledalo dok su vam oči otvorene i iscrtavate liniju malo po malo, mic po mic. Želite da linija izgleda kao produžetak vaših gornjih trepavica i zato obratite pažnju da potrefite taj ugao. Da bi ste postigli jednake završetke, prvo nacrtajte tačku i time označite dokle želite da idete sa ajlajnerom. Mesto tačke treba da bude u pravcu završetka obrve. A vi koji ste baš neiskusni probajte da gledate dole u ogledalo dok ono stoji ispod brade i izvlačite milimetarske linijice polako i smireno. Na taj način vam trepavice neće smetati i moći ćete slobodno da dođete do samog korena pri izvlačenju linije.

NAPRAVILI STE GREŠKU? Uzmite štapić za uši, umočite ga u micelarnu vodu i polako ga povlačite, rotirajući ga. Greška će nestati i neće biti razmazanih tragova.

A šta se dešava ako napravite grešku? Najbolji trik po meni jeste da uzmete štapić za uši (idealno ako je onaj sa špicastim vrhom) umočite ga u micelarnu vodu i onda polako rotirate štapić prevlačeći po mestu koje želite da uklonite. Ujedno, ovo je i način da savršeno ujednačite krajeve vaših linija. Da bi ste sve završili uvijte trepavice i stavite dosta maskare! Za sve u životu pa i za iscrtavanje ajlajnera je potrebna praksa, ali uz ove savete ćete mnogo brže i lakše stići do cilja.

Preporučujem da obavezno pogledate Lisa Eldridge The Quick Version of My Signature Celebrity Kitten Eye i Hannah Martin Bobbi Brown Eye Liner Sos klipove koji su prepuni korisnih saveta.

Foto: @tamara

Možda će vas zanimati...

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije