Kada je šminka u pitanju, mnogo puta smo se svi uverili da nisu uvek potrebni skupi proizvodi da bi finalni rezultat bio dobar. Ovo potvrđuje i činjenica da se čak i u koferima profesionalaca nalaze drogerijski proizvodi koji rade često i bolje od high-end varijanti.

No, kako su društvene mreže te koje diktiraju trendove, poslednjih meseci brojni korisnici Instagrama i TikToka ne prestaju da hvale puderCle De Peau Beaute The Foundation SPF21, koji daje baršunastu završnicu, i ujedno prekriva "mane" i sitne "nesavršenosti" na koži. 

na tiktoku je viralan puder koji prikriva nesavršenosti.
Shutterstock 

Njegova tekstura jednostavno savršeno imitira prirodan izgled kože lica te u jednom potezu ujednačava ten kože, stvarajući onaj zdravi sjaj koji toliko volimo da vidimo. Međutim, loša strana viralnog proizvoda je njegova cena koja je oko 400 evra, što nije malo za jedan make-up proizvod, a čini se da mu je vrednost porasla i nakon što su ga reklamirale brojne slavne ličnosti koje se kunu baš u ovaj puder.

Ipak, jedna korisnica uspela je da sruši savršenu sliku ovog proizvoda i pronađe njegovu povoljniju kopiju, koja radi daleko bolje, po mnogo manjoj ceni.

Stefi Prajs, influenserka i bjuti blogerka postavila je video gde je uporedila Cle De Peau Beaute puder, sa drugim, drogerijskim i naravno, jeftinijim. Ona je istakla da ovaj proizvod koji je dobio na popularnosti nakon serije "Euphoria" zaista daje savršenu završnicu, ali da ne želi da daje 400 dolara na puder. 

Stefi Prajs traži puder koji je kopija skupog.
TiKTok 

Nakon što je isprobala nekoliko povoljnijih varijanti, ispostavilo se da, iako su rezultati bili približni, nijedan nije bio prava alternativa, sve dok nije istražila i saznala da su Cle De Peau Beaute i Shiseido zapravo jedna te ista kompanija. 

Nije trebalo dalje da se saberu dva i dva, te da pronađe kopiju skupog proizvoda. U pitanju je Shiseido New Future Lx, koji je i dalje višeg cenovnog ranga, ali koji je, kako je i sama korisnica pokazala, zaista dao veoma slične rezultate.

Međutim, kako je njegova cena i dalje jako visoka, (u Americi je nešto oko 150 dolara, u Srbiji ide i do 300 evra), Stefi je dala šansu puderu koji košta svega oko 10 dolara, a u pitanju je Neutrogena Healthy Skin puder. 

Influenserka je istakla da za nijansu ima više mat finiš, sve dok se nije oglasila druga korisnica, inače profesionalna šminkerka slavnih koja je istakla da je kopija slavnog Cle De Peau CC krema It cosmetics koja se može kupiti u Sephori, i koja je oko 40 dolara, ali daje identične rezultate.

Razlog što je ova CC krema nešto skuplja je to što u sebi sadrži i zaštitni faktor 50, kao i bjuti sastojke koji neguju kožu kao što su peptidi. 

Dakle, ukoliko ste u potrazi sa proizvodom koji pokriva kožu, bez osećaja težine, a ne želite da dajete 400 dolara, definitivno dajte šansu ili Neutrogeni ili CC kremi It Cosmeticsa.