Kako su nas decembarske temperature (neke pozitivno, neke negativno) iznenadile, odluka koji tečni puder koristiti nije uvek jednostavna. Ipak, puder za setovanje je uvek deo nesesera. Da bi tečni puder bio postojan čitavog dana, neophodno ga je fiksirati, za šta su nam potrebni kompaktni ili puderi u prahu. To je ključni proizvod na i svakog make-up looka jer drže pod kontrolom lučenje sebuma i čine da ten izgleda besprekorno od jutra do večeri.

Važno pravilo jeste da setting puder ima dovoljno sitne čestice koje se neće uvući u sitne bore i fine linije, te ih dodatno naglasiti i učiniti da lice izgleda starije.

Na sreću, danas na tržištu postoji niz odličnih pudera koji ne ostavljaju cakey efekat, a ten čine besprekornim. U nastavku smo vam izdvojili formule koji imaju najbolje recenzije šminkera, a dostupne su na našem tržištu.

Fenty Beauty Pro Filt’r Instant Retouch Setting Powder

Jako fine čestice čine ovaj puder laganim i svilenkastim, a nakon nanošenja koža izgleda kao da je provučena kroz filter na Instagramu. Formula drži pod kontrolom lučenje sebuma i umanjuje vidljivost pora.

Fenty Beauty Pro Filt’r Instant Retouch Setting Powder.
fentybeauty 

Kat Von D Lock-It Powder Foundation

Jedan od najboljih proizvoda brenda Kat Von D omogućava besprekorno prekrivanje svih nesavršenosti, a pritom izgleda potpuno prirodno na licu. U pitanju je veganska formula koja ima mat završnicu.

Kat Von D Lock-It Powder Foundation
kvd 

Max Factor Creme Puff Pressed Powder (005-Translucent)

Najprodavaniji drogerijski puder blago matira lice, ne stvara cakey efekat i ima odličan odnos cene i kvaliteta.

Max Factor Creme Puff Pressed Powder (005-Translucent)
lilly.rs Max Factor Creme Puff puder u kamenu, Lilly, cena: 675,99 dinara

Dior Diorskin Forever Extreme Control Matte Powder Foundation

Ako imate masnu kožu i tragate za puderom koji će tokom čitavog dana držati pod kontrolom lučenje sebuma, ovaj puder je prava stvar za vas. Intenzivna mat formula sadrži i esencije koje proširene pore čine manje vidljivim.

Dior Diorskin
dior 

Too Faced Born This Way Ethereal Setting Powder

Ako su vam dosadile jake formule sa mat finišem, puder u prahu brenda Too Faced nudi efekat prirodnog sjaja. Proizvod je obogaćen hijaluronskom kiselinom koja zaglađuje kožu zbog čega ćete izgledati mlađe.

Too Faced Born This Way Ethereal Setting Powder.
Too Faced 

Bonus video

PRETVORITE PUDER U PENU ZA KAPUĆINO: Trik kojim ćete dobiti kožu koja je savršeno pokrivena, a deluje prirodno TikTok/rose.friederike