Kremasta i tečna rumenila ogroman su hit ove godine. Šminkeri ih obožavaju, ali i svi oni koji vole šminku, nevezano da li su profesionaci ili početnici. Uostalom, ne čudi zašto je tako, s obzirom da su ovakve formule lakše za nanošenje, bolje se blendaju, izgledaju prirodno i daju koži blistavost i zdrav sjaj kojem svi teže.

Međutim, problem su nijanse kojih je, po mišljenju mnogih, nedovoljno, ali i cena, koja je neretko i za 20 do 50 odsto viša kada su u pitanju kremasti proizvodi.

kremasta rumenila su "must" ove godine.
Instagram 

Ali pre nego što potrošite sav novac u drogeriji ne bi li nabavili par kremastih rumenila, dobra vest je da nema potrebe da se odričete svojih starih proizvoda ili omiljene nijanse. Postoji brz i veoma lak način da očas posla dobijete kremasti proizvod u "kućnoj radinosti", a sve što vam treba, već imate.

Pogledajte tutorijal:

SAMO VAM KREMASTO RUMENILO MOŽE DATI TAJ GLOWY FINISH O KOJEM SANJATE: Uštedite i napravite ga same i to u 2 laka koraka TikTok/katetalbertmua

Dakle, potrebni su vam:

  • omiljeno rumenilo u kamenu ili senka
  • hidratantna krema ili bilo koja druga na bazi vode
  • nožić ili čista četkica kojom ćete sastrugati malo proizvoda
  • stara posuda od šminke ili tacnica na kojoj ćete promešati proizvode
krrmasta rumenila daju prirodniji izgled licu.
Instagram 

Priprema:

Nožićem ili čistom četkicom za češljanje obrva zagrebite blago površinu omiljenog rumenila ili senke za oči u željenoj nijansi sve dok ne dobijete prah. Istresite ga na podlogu za mešanje i dodajte par kapi hidratantne kreme. Što je više kreme, proizvod će biti blaži i ovo može umanjiti pokrivnu moć. Ukoliko želite pigmentisanost, dodajte još malo praha od rumenila i dobro promešajte.

kremasta rumenila se prave očas posla.
Instagram 

Nakon toga dobijeno kremasto rumenilo nanesite čistim prstima, četkicom ili blenderom i izblendajte ivice. 

Ukoliko je potrebno, nakon nekoliko trenutaka setujte sve. Takođe, nanošenje bilo kog kremastog proizvoda savetuje se pre upotebe praškastih, pogotovo ukoliko želite da dobijete "glowy" završnicu.

I to je sve. Brzo, lako, a efikasno, te ne čudi zašto ovaj trik koji ima milione pregleda, sada koriste hiljade i hiljade devojaka, ali i profesionalci i celebritiji.

Trik sa kremastim rumenilom obožavaju i početnici u šminkanju i slavni.
Instagram