Kao i svake godine, sa početkom leta u prvi plan dolazi zaštita od sunca, a isto tako to je i period godine kad je koži potreban odmor, pa je najbolje ne opterećivati je nanošenjem teških pudera koji će napraviti više štete nego koristi.

Umesto jakih podloga, svi make-up stručnjaci savetuju upotrebu BB krema koje su idealan proizvod ako ne želite da se odvojate od podloge tokom godišnjeg odmora.

Blemish Balms (BB) su svoj veliki debi doživele pre više od decenije, ali su veoma brzo postigle snažan uticaj u kozmetičkoj industriji. Kreirali su ih dermatolozi za pacijente koji su se podvrgnuli laserskoj operaciji kože s primarnom funkcijom pružanja prave nege za kožu uz prikrivanje eventualnih nesavršenosti i nedostataka. Ali, osim njihovog glavnog efekta, ove kreme takođe deluju kao anti-ageing proizvodi, u borbi protiv akni ili vam daju predivan sjaj kože. Najbitnije je da upotrebom BB krema osiguravate hidrataciju kože uz SPF zaštitu.

Ono po čemu se ovi kozmetički proizvodi razlikuju od običnih toniranih krema jesu dodaci poput hijaluronske kiseline, glicerina, biljnih ulja i kombinacija raznih antioksidansa koji pomažu u regeneraciji kože. Ako ste jedna od onih žena koje ni tokom leta ne žele da se odvoje od podloge, najbolje je da izaberete odgovarajuću BB kremu koja će ujednačiti vaš ten, ali vas i zaštititi je od UV zračenja.

Izdvojili smo za vas sedam proizvoda koji su najefikasniji

DIORSKIN NUDE BB krema

Tekstura je stvarno fina, prosečne gustine, i topi se pod prstima i na licu, što omogućava savršeno lako i brzo nanošenje, kako prstima, tako i četkom ili sunđerčićem. Lagana tekstura ove kreme me je kupila na prvu jer tokom letnjih vrućina veoma mi je bitno da bilo koji proizvod da nanosim na kožu dopušta istoj da diše, a opet ima pokrivnu moć i daje rezultat blistavog tena.
Dobro prekriva manje nesavršenosti na licu, svetlije flekice i manje bubuljice, za jače izražene neparvilnosti korektor je neophodan.

DIORSKIN NUDE BB krema odlična za leto.
dior 

NIVEA 5 in 1 BB krema

Ima lagano do srednje prekrivanje, pa iako je prilično pigmentovana neće vam prekriti vidljivije nedostatke – možda poneku sitniju bubuljicu ili flekicu, ali za ostale nepravilnosti će vam korektor biti neophodan. Od svih BB krema koje sam ikada koristila, tekstura ove me najviše podseća na kremu, a ne neku tečniju formulu poput tečnog pudera. Nije mi isticala proširene pore niti se uvlačila u borice, ne oseća se na licu i daje lep polumat finiš kad se nanese, a uz to mi je fino ujednačila ten i prikrila sitne nepravilnosti.

NIVEA 5 in 1 BB krema je super za leto.
nivea 

CLINIQUE Age Defense BB krema

Tekstura joj je prilično gusta, kao i kod prethodne, gušća je od svih tečnih pudera koje sam do sada imala, pa me i zbog toga više podseća na kremu. Ne razmazuje se teško, ali se dosta brzo upija u kožu pa kad je nanošenje u pitanju najbolje su mi se pokazali prsti. Ne postaje mat, već daje lep i blistav, satenski izgled na licu bez masnog ili lepljivog osećaja što je kod mene ogroman plus.

CLINIQUE Age Defense BB krema za leto 2022.
clinique 

GARNIER BB krema Mirackle Skin Perfector

Poseduje laganu, skoro tečnu teksturu zbog čega smatram da je odlična za nanošenje i blendanje na licu. Nakon nanošenja lice deluje fino i sveže i koža je na zdrav i lep način sjajna, ali ipak ja sam morala da koristim i puder za fiksiranje kako se ten ne bi "skinuo" sa lica tokom dana. Bilo da nanosite jedan tanji sloj ili više njih, ova krema sasvim lepo ujednačava ten, fino zagladi pore i borice i ne uvlači se u njih, i sve u svemu čini da vam lice zaista izgleda lepše.

GARNIER BB krema Mirackle Skin Perfector za leto 2022.
printscreen lilly.rs 

NOREVA Aquareva BB krema

Proizvod sa trostrukim dejstvom koji istovremeno neguje kožu, štiti je i ujednačava ten. Kombinacija aktivnih sastojaka deluje na to da koži ne ponestane hidratacije tokom celog dana. Zaista je osetno na koži da je dubinski hidrirana i nežna pod rukom, a najviše zbog baršunasto lagane teksture koja se savršeno stapa sa kožom za vedar, ujednačen i svež ten tokom celog dana. Pored toga što pruža UVA/UVB zaštitu, tako i zaštitu od plave svetlosti.

NOREVA Aquareva BB krema za leto.
printscreen lilly.rs