5 SERUMA KOJI MENJAJU SKUP BOTOKS: Tretirajte bore i fine linije sa ovim proizvodima i primetićete razliku

Izdvojili smo 5 najboljih seruma koji menjaju botoks i skupe tretmane na koži.

Shutterstock

Iako je starenje kože sasvim normalan i prirodan proces, prve znakove bismo ipak radije odlagali koliko god možemo. Upravo zbog toga se mnogi podvrgavaju tretmanima podmlađivanja, od kojih je botoks najpopularniji. Reč je o tretmanu koji deluje tako što sprečava kontrakciju mišića i najčešće se koristi u estetskoj medicini za uklanjanje bora na čelu i oko očiju.

S druge strane, veoma slični rezultati i mladolik izgled kože lica mogu se postići kvalitetnom i istrajnom rutinom nege kože. Bore i fine linije na koži lica jedan su od najčešćih pokazatelja naših godina, čiju preranu pojavu možemo sprečiti kvalitetnom negom kože, kao i zlatno pravilo svake rutine, a to je redovno korišćenje SPF proizvoda. Pored njih, pravo malo čudo u nezi čine i serumi.

Za razliku od krema koje se zadržavaju na površini same kože, serumi prodiru duboko u sve njene slojeve i tako neguju kožu iznutra. Takođe, njihova upotreba je prilično jednostavna i nanose se na očišćenu kožu lica, pre hidratantne kreme. Zbog činjenice da su serumi poznati kao najefikasniji neinvazivni načini za borbu protiv znakova starenja, vredi ih uključiti u svoju svakodnevnu rutinu nege kože, a pored rešavanja problema kao što su fine linije i bore, oni su takođe sjajni i za tretiranje drugih nepravilnosti kože kao što su hiperpigmentacija, suvoća, upale... zato pogledajte naše favorite u nastavku!

Dr. Barbara Sturm Super Serum

Ovaj moćni koktel protiv starenja koji hidrira i prepun je aktivnih antioksidativnih sastojaka koji neguju kožu, dok vidljivo smanjuju pojavu iritacija. Poseduje dva moćna sastojka protiv starenja, koja pomažu u smirivanju kože i smanjenju vidljivih znakova iritacije: hijaluronsku kiselinu i glutation.

Dr barbara 

Shiseido Benefiance Wrinkle Smoothing Contour Serum

Ovaj serum sa retinolom poboljšava moć samoobnavljanja kože kako bi poboljšao izgled bora i otpornost kože ne samo spolja, već i iznutra. Jedinstveni molekuli retinola oslobađaju i isporučuju sveže sastojke u trenutku nanošenja, pomažući da se duboke bore i opuštena koža vidno podignu iznutra. Održava kožu mekšom, glatkom, elastičnijom i blistavom.

shiseido.co.uk 

Perricone MD Deep Crease Serum

Serum je dizajniran da cilja na najtvrdokornije duboko postavljene linije, nabore i bore, uključujući i duboke bore na čelu. Ovaj intenzivno hidratantni serum je formulisan sa acil-glutationom koji pomaže u smanjenju izgleda dubokih bora i nabora tako što štiti i obnavlja kožu. Redovnim korišćenjem nesavršenosti izgledaju pliće, a linije izbrisane, dok mešavina vitamina F vraća gipkost vidljivo poboljšavajući barijeru vlage kože.

Perricone 

IT’S SKIN POWER 10 FORMULA WR Effector Serum

Power 10 Formula WR serum je visoko koncentrovani serum za lice protiv bora sa ekstraktima kavijara i adenozina koji svojim zajedničkim delovanjem dokazano redukuju pojavu bora i “finih linija” i poboljšavaju elastičnost kože. Redovnom upotrebom WR Effectora smanjuje se vidljivost bora, koži se obezbeđuju potrebne hranjive materije i vitalnost, unapređuje se metabolizam ćelija i poboljšava elastičnost, a sveukupno koža izgleda zategnutije, čvršće i mlađe.

Its skin 

Paula's Choice Intensive Wrinkle-Repair Retinol Serum

Ekskluzivna formula koja sadrži jedinstvenu mešavinu visoko stabilizovanog retinola, antioksidanata dobijenih iz vitamina i umirujućih biljnih ekstrakata protiv starenja. Ovaj svilenkasti serum kombinuje čisti retinol i moćne antioksidante kako bi koži pružio čvršći osećaj, zagladio i omekšao fine linije i bore i obezbedio hidrataciju tako da koža bilo kog uzrasta može izgledati blistavo i revitalizovano.

Paula's Choice