Da li želite da vam koža bude glatkija? Šta kažete na čistije, ujednačenije i svetlije lice? Ako je tako, jedna od najboljih krema ili seruma sa retinolom mogla bi biti prava stvar koju možete dodati svojoj rutini.

Retinol je veoma popularan sastojak za negu kože, iako može biti prilično zastrašujući, posebno kada je učenje o upotrebi retinola obavijeno mitom i pogrešnom komunikacijom. Dakle, šta je to tačno? „Retinol je derivat vitamina A i jedan od najistraženijih i dokazanih sastojaka za negu kože koji su danas dostupni“, objašnjava stručnjak za estetiku lica i hirurg dr Merjam Zamani. „To je moćni vitamin koji podstiče obnavljanje ćelija, smanjujući pojavu finih linija, bora, neujednačenog tona kože i fleka. Takođe je važan lek koji se koristi u lečenju akni i smanjenju proizvodnje sebuma.“

Zahvaljujući moći razbijanja bora, reklamira se kao jedan od najboljih proizvoda za negu kože koje možete dodati svojoj rutini. Ali s obzirom na to, čak i luksuznije i popularnije kreme sa retinolom mogu izazvati iritaciju bez pažljive upotrebe. Dakle, da bismo vam pomogli da pronađete pravi retinol, isprobali smo i testirali sve najbolje formule.

5 najboljih proizvoda sa retinolom, prema mišljenju našeg beauty tima

Od noćnih krema do seruma, ovih 5 formula se kreću od tretmana pogodnih za početnike do snažnijih tretmana - za one čija je koža već prilagođena sastojku.

1. L’Oréal Revitalift Laser Pure Retinol Night Serum

2. Skin + Me Personalized Skincare

3. La Roche-Posay Retinol B3 Serum

4. Paula's Choice 1% Retinol Treatment

5. SkinCeuticals Tripeptide-R Neck RepairZabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.

Bonus video:

Retinol A313 Tiktok/ninockicatalksbeauty


Izvor: Wanted V.P.

https://static.mondo.rs/Binary/77/USLOVI-KORISCENJA-WMG.pdf

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.

Bonus video:
Izvor: Wanted