Možda će jednog dana biti moguće ostati zauvek mlad. Ali izgledati zdravo i sveže sada je vrlo jednostavno - dovoljno je odabrati pravu kremu za licei dati joj malo vremena.

Čak i za teške probleme uzrokovane gravitacijom i solarnim starenjem, poput opuštenog vrata, dubokih bora i kontura lica, dekoltea ili pigmentisanih mrlja, postoje neki snažni antioksidansi koji poboljšavaju lice svake žene, u svakom dobu.

Ovi sastojci inaktiviraju slobodne radikale, ove nestabilne i razorne molekule u telu, koji se hrane lošim navikama: pušenjem, sunčanjem i zagađenjem vazduha. Najpoznatiji antioksidativni sastojci koje ćete pronaći u bilo kom kozmetičkom proizvodu ili dodatku koji garantuje da ćete pobediti vreme i poboljšati svoju lepotu su vitamini A, C, E i poznati vitamin niacinamid.

Retinol (kao da kaže vitamin A)

Retinol je aktivni derivat vitamina A, u mnogo blažem obliku od retinoida koje dermatolozi propisuju za tretmane kože. Iako je potrebno nekoliko nedelja da se vide rezultati, to je krajnji sastojak kada je u pitanju smanjenje bora i pora, brisanje smeđih mrlja i poboljšanje teksture kože. Zbog jačine retinola, iritacija se može pojaviti u prvih nekoliko dana upotrebe, posebno ako ste izloženi direktnoj sunčevoj svetlosti.

Šta krema za lice mora da sadrži da biste primetili rezultate?
Instagram 

Kremu sa retinolom obavezno nanosite noću na suvu kožu. Ujutru nemojte ići bez kreme za sunčanje sa visokim SPF indeksom.

Pre upotrebe kreme sa retinolom, koristite piling za lice. Piling će ukloniti mrtve ćelije, pa će retinol prodreti u dublje slojeve kože.

Niacinamid (ili vitamin B3)

Ako imate tamne mrlje i ožiljke kao rezultat teških akni u adolescenciji ili oštećenja usled sunca ili normalnog starenja kože, možete koži vratiti sjaj pomoću niacinamida, derivata vitamina B3. Stručnjaci kažu da ovaj sastojak kreme protiv starenja može poboljšati hidrataciju zaštitne barijere kože u proizvodnji kolagena i gotovo automatski preokrenuti vidljiva oštećenja starenja.

Potražite kreme sa niacinamidom kako biste smanjili upalu, mrlje, pa čak i teške akne na licu.

Vitamin C (ili askorbinska kiselina)

Iako je vitamin C savršen sastojak za sve zdravstvene probleme (i samo stimuliše i jača imunološki sistem je dovoljan), međutim, kada se „pomeša“ sa problemima kože, stvari se komplikuju. Zamislite vitamin C kao zamensku kartu špila: može vas naterati da pobedite u igri ili čak da vas opeče ako je ne koristite pravilno. Kada je izložen vazduhu, prolazi kroz brzu oksidaciju i postaje neefikasan. Ali kada se stavi u pravi oblik u sastavu kozmetike, tada ima najveće antioksidativne prednosti: bori se protiv slobodnih radikala, smanjuje upale i promoviše elastičnost i svežinu kože.

krema za lice
Shutterstock 

Svake nedelje priuštite sebi poseban tretman vitaminom C koji će vašu kožu preplaviti visokom koncentracijom antioksidanata. I ako možete, proverite profesionalni tretman infuzije vitamina C najmanje svakih 6 meseci.

Vitamin E

Vitamin E - kapital protiv starenja sam po sebi je moćan faktor za podmlađivanje zrele kože. Ima snažna antioksidativna svojstva koja pružaju bezbrojne korisne usluge koži, a glavno je sprečavanje bora. Sprečava oštećenja od sunca i održava vlažnost kože kod žena pre ili nakon menopauze.

Potražite kokosovo ulje ili maslac koji štiti kožu od slobodnih radikala, a njegov učinak protiv starenja posledica je visokog sadržaja vitamina E. Nanesite ga obično ili pomešan s drugim eteričnim uljima kako biste uklonili bore, lečili ekcem, izlečili akne ili celulit.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.

Bonus video:

Charlotte Tilbury - Magic Cream Instagram/_cloebeauty


Izvor: Wanted A.N.