Suva koža može biti veoma frustrirajući problem sa kojim se mnogi od nas suočavaju, posebno u zimskim mesecima, a frustracija se posebno povećava ako redovno koristimo razne kreme za telo i religiozno ih mazimo, ali i dalje ne vidimo željene rezultate. Ako ste se našli u ovoj situaciji, dobro je znati da možda pravite neke uobičajene greške prilikom nanošenja kreme za telo. Naime, postoje tri greške koje, prema mišljenju stručnjaka, svi pravimo kada su kreme za telo u pitanju. Izbegavajući ove greške, možemo osigurati da naša krema efikasno hrani i vlaži kožu tela.

U nastavku saznajte koje su to tri greške...

1. Ne nanosimo dovoljno proizvoda

Jedna od najčešćih grešaka koje ljudi prave sa kremama za telo je ta što ne nanose dovoljno proizvoda. Površina kože tela je mnogo veća od kože lica, pa je za potpunu hidrataciju potrebna veća količina proizvoda. Prema rečima stručnjaka, idealna količina kreme za telo je veličine novčića (od, na primer, dva evra) za svaku ruku i nogu, a nešto više za veće površine poput leđa, grudi i stomaka. Nanošenjem izdašne količine kreme za telo, možemo osigurati da svi delovi vašeg tela budu pravilno hidrirani i da nijedan centimetar nije zanemaren.

Ukoliko želite parfem da zamenite hranljivim losionom za telo, isprobajte neke od ovih sa mirisom poput luksuznih parfema.
Shutterstock 

2. Nanosite kremu za telo na suvu kožu

Još jedna greška koju mnogi od nas prave je nanošenje kreme za telo na suvu kožu. Stručnjaci preporučuju nanošenje kreme za telo odmah nakon tuširanja ili kupanja, dok je koža još blago vlažna. Ovo pomaže u zadržavanju vlage u koži i omogućava kremi da prodre u njene dublje slojeve. Kada se krema za telo nanese na suvu kožu, može biti manje efikasna jer koža takođe ne može da apsorbuje proizvod. Zato, sledeći put kada posegnete za kremom za telo, obavezno je nanesite na vlažnu kožu za maksimalnu hidrataciju.

3. Koristimo pogrešne vrste krema za telo

Korišćenje pogrešne vrste kreme za telo takođe može doprineti suvoj koži. Važno je odabrati kremu za telo koja odgovara našem specifičnom tipu kože i problemima koje želimo da rešimo. Na primer, ako imate suvu kožu, izaberite bogatu i hranljivu kremu za telo koja sadrži sastojke poput shea putera ili hijaluronske kiseline. S druge strane, ako imate masnu kožu ili kožu sklonu aknama, potražite laganu i nekomedogenu kremu za telo. Korišćenje prave vrste kreme za telo može značajno da utiče na nivo hidratacije vaše kože i opšte zdravlje.

Bonus video

BJUTI ZAJEDNICA SE KUNE U "HIDRANTNI SENDVIČ" Sve o rutini nege koja daje neverovatne rezultate  TikTok/josiemaran

Izvor: miss7hr/ Wanted A.N.