Teško da je ijedan parfem ovog leta tako brzo postao popularan kao Xerjoff Erba Pura. Ovaj zavodljivi, inače unisex miris krasi kombinacija tonova koji osvajaju na prvu, te tako gornje note čini: sicilijanska pomoranža i limun i kalabrijan bergamot, da bi vas potom obuzeli mirisi voća koje u stopu prate senzualna i sanjiva vanila, beli mošuš i ćilibar.  

Xerjoff Erba Pura je senzualni miris.
belodore.rs 

Ovaj unikatan miris definitivno je sa trona zbacio do tada nepobedivi Kirke, i postao #1 izbor mnogih. I zaista, ukoliko pogledate komentare na profilima velikih parfimerija kakva je Belodore, videćete da su mnogi obožavatelji u superlativu opisivali moćni Xerjoff Erba Pura kao "osvežavajuć", "ne guši", "ženstven", "predivan letnji, svež, postojan i ženstven parfem", a to je samo delić komentara. 

Doduše, svi ovi komentari sigurni smo da su dovoljni da neodoljivoj Erba Puri date šansu. No, ono što je jedina "mana" ovog niche parfema je njegova cena. Nažalost, moćni Xerjoff spada u parfeme koji su jačeg cenovnog ranga, te je za 50ml potrebno izdvojiti čak 19.800 dinara, dok 100ml košta 29.400. 

Iz tog razloga mnogi se odlučuju za jeftinije alternative koje mirišu isto ili slično, ali koštaju manje. 

Jedan od parfema za koji kažu da je najsličniji originalnom Xerjoff Erba Pura je i Zara Amber Fusion.

Zara Amber Fusion je kopija.
ZARA 

Ova parfemsku vodu krase u gornjim notama citrusna svežina bergamota i mandarine pomešana sa daškom mora, a potom se osete šareni i kiselkasti tonovi šumskog voća. Srednje note su đurđevak i esecija ylang-ylanga, dok su u donjim notama drveni tonovi prožeti ćilibarom. 

Oni koji su ga probali kažu da veoma podseća na Erba Pura, te su ovakve parfemske vode sjajne za svaki dan, kada želite da mirišete sveže, letnje, a da ne potrošite mnogo novca (cena Zara parfemske vode je 1.290 dinara za 30 ml) ili pak ukoliko želite da vam originalni parfem traje duže, te ga koristite u specijalnim prilikama. 

Bonus video:

Žena se miriše parfemom u prodavnici Twiter