Sećate se perioda pandemije kada mnogi saloni lepote nisu radili i kada smo sami kreirali iskustvo odlaska u salon? Setili smo se efikasnog recepta za kućnu kupku kojom će vaša stopala biti lepa, negovana i spremna za omiljene modele sandala i papuča. Iako ništa ne može zameniti odlazak stručnjaku, možete postići dobre rezultate sami ili bar sebi priuštiti sat vremena opuštanja posle napornog dana.

pedikir tretman kod kuće
rune-enstad-qeuJczNo54w-unsplash.jpg 

Sa dolaskom leta, naša stopala su izložena zbog otvorenije obuće, a trebalo bi da brinemo o njihovom izgledu i zdravlju tokom cele godine. Zato smo odlučili da izdvojimo jedan jednostavan recept za kupku koja može biti odlična priprema stopala za leto. Pored toga, prilično smo uvereni da već imate sve sastojke kod kuće ili ih bar lako možete nabaviti.

Recept za kućno spa iskustvo

Radi se o kupki sa sodom bikarbonom i limunom. Sve što treba da uradite je da u toploj vodi pomešate šaku sode bikarbone, malo vašeg omiljenog gela za tuširanje ili kupke, i ceo limun srednje veličine isečen na kriške, možete iscendirati i malo limunovog soka.

stopala
Freepik/valuavitaly 

U pripremljenoj kupki potopite stopala najmanje 30 minuta. Kada koža omekša, moći ćete da uklonite suve i grublje delove pomoću strugača za pete ili nekog drugog alata koji preferirate. Ako provodite mnogo vremena na nogama i imate osećaj umornih stopala, možete dodati malo gorke soli u kupku. Nakon kupke, vaša stopala će biti spremna za oblikovanje i lakiranje noktiju.

pedikir kod kuće
Freepik/gpointstudio 

Izvor: fashion.hr