Činjenica je da ispucale i hrapave pete mogu da budu neprijatne, pa je sada pravo vreme da osvežite njihov izgled. Iako će mnogi rešenje za ovaj problem potražiti u svojim omiljenim kozmetičkim salonima, negovan izgled peta lako se može postići i kod kuće. Ono što je važno jeste da redovno hidrirate kožu, pa svakodnevno nanosite hidratantnu kremu ili losion na pete, posebno posle tuširanja ili kupanja.

Top 5 krema za suve i ispucale pete
Shutterstock 

Kreme ili losioni koji sadrže ureu, mlečnu kiselinu ili salicilnu kiselinu mogu biti posebno korisni jer pomažu u uklanjanju mrtvih ćelija kože.

Osim toga, postoje posebne kreme ili balzami za pete koji su formulisani da duboko hidriraju i obnavljaju grubu kožu na petama. Ovi proizvodi često sadrže sastojke kao što su ši puter, glicerin ili biljna ulja.

Kako ukloniti ispucale pete?
Shutterstock 

Takođe, da biste pojačali njihov efekat, uvek možete napraviti hranljivu masku za negu peta tako što ćete na ovo mesto naneti malo deblji sloj kreme i umotati ga providnom folijom i ostaviti sat vremena da koža upije kremu. Rezultat će biti njegovana, glatka koža spremna za pokazivanje!

dm, lilly.rs Kreme za stopala