Vremena kada se na našim kozmetičkim policama mogla naći samo jedna dobra hidratantna krema su daleko iza nas. Dakle, pored dobrog sredstva za čišćenje i drugih mazalica, hidratantni serum je neizostavan deo svakodnevne rutine, zahvaljujući kome koža postiže svoj besprekoran izgled!

Ako još uvek niste pronašli idealan serum za svoj tip kože, onda svakako morate da pogledate ponudu u drogerijama. Generalno, volimo da koristimo serume kao dopunu klasičnoj rutini nege kože, odnosno nakon čišćenja kože lica i pre nanošenja hidratantne kreme, jer zadržava vlagu i podstiče bolju apsorpciju sastojaka iz same kreme u kožu.

Za razliku od kreme, tekstura seruma je znatno lakša i prolazi kroz pore kože, negujući je u svim njenim slojevima, dok se krema najčešće zadržava na njenoj barijeri. Serumi su odlično rešenje ako želite da svom licu date boost hidratacije, ali i ako želite da poradite na specifičnim potrebama kože. Na primer, serumi sa niacinamidom su savršeno rešenje za pročišćavanje tena, smanjenje upalnih procesa i postizanje zdravog, ujednačenog izgleda kože lica.

U nastavku smo odabrali nekoliko odličnih drogerijskih seruma koje morate isprobati ako još niste!

Balea serum za lice s niacinamidom

Neutrogena Hydro Boost

Mixa Hyalurogel Super Serum