3 najbolje pegle za besprekorno ravnu kosu: Brže ispravljaju, a minimalno oštećuju vlasi

Tražite dobru peglu za kosu? Ove su dobile najviše pohvala među korisnicama na Redditu.

Shutterstock

Neki ljudi se rode s kosom koja je prirodno glatka, sjajna i bez kovrdža, uprkos vetru, kiši i količini vlage u vazduhu. Drugima je potrebna pomoć raznih alata za oblikovanje kose, poput dobrog feniranja i kvalitetne četke ili, češće, pegle za kosu koja je posebno dizajnirana da ukroti naše neposlušne vlasi. Ako želiš unaprediti svoju rutinu ispravljanja kose s najboljom peglom za kosu, ali ne znaš odakle da počneš s potragom, istražili smo koje pegle za kosu su dobile najviše pohvala među korisnicama na Redditu. No, pre nego što pređemo na listu najbolje ocenjenih pegli, dobro je znati neke detalje za mudriji odabir.

Šta je bolji izbor, keramičke ili titanijske ploče?

Većina pegli za kosu dolazi s keramičkim ili titanijskim pločama, ali koja je zapravo razlika između ta dva? Keramičke ploče se zagrevaju polako i ravnomerno, s manje vrućih tačaka, i obično dostižu svoj maksimum na nižoj temperaturi od titanijumskih. Zbog toga manje oštećuju kosu koja je tanka, lomljiva ili obojena. Ipak, potrebno im je više vremena da se zagreju od titanijumskih, a budući da se ne zagrevaju do jednako visokih temperatura kao titanijumske, obično je potrebno više puta proći s njima po kosi da bi ona bila savršeno ravna. To nije problem za kosu koja je relativno lako izravnati, ali kod onih s posebno tvrdoglavim kovrčama ili frizzy teksturom, upotreba keramičkih ploča može učiniti ceo proces predugim.

S druge strane, titanijske ploče se zagrevaju mnogo brže od keramičkih, ali često ne tako ravnomerno te mogu dostići i višu temperaturu - obično 230 stepeni Celzijusa. To znači da ćeš s peglom s titanijumskim pločama puno brže postići savršeno ravnu kosu, ali viša temperatura može naneti više štete. Titanijske ploče su bolja opcija za one s gustom, grubom ili tvrdoglavom kosom, a dok bi svi korisnici pegli uvek trebali koristiti proizvod za zaštitu od topline pre ravnanja, oni koji koriste titanijske ploče obavezno bi ga trebali koristiti.

Kako prepoznati dobru peglu za kosu?

Najbolje pegle za kosu dolaze s optimalnim postavkama toplote ili automatskim načinima grejanja koji se prilagođavaju kosi. Važno je da ploče mogu održavati snagu toplote, a velika dužina kabla ili čak bežični dizajn takođe su karakteristike na koje vredi obratiti pažnju ako želiš fleksibilan uređaj za korišćenje kod kuće ili u pokretu. U međuvremenu, sigurnosne karakteristike automatskog isključivanja pomoći će ti da izbegneš one trenutke kada si se na poslu pitala: "Da li sam ostavila peglu uključenu ili nisam?". Prema brojnim korisnicima na Redditu, ovo su 5 najboljih pegli za kosu koje će ti pomoći da postigneš besprekornu ravnu frizuru.

GHD Platinum+

GHD Platinum+ ostaje na vrhu liste jer apsolutno niko nije imao ništa drugo osim reči hvale za rezultate koje pruža ova pegla, kao i za njenu dugotrajnost (neki svoju verziju imaju od 2008. i još uvek savršeno radi). Zahvaljujući svojoj naprednoj tehnologiji, ova pegla prepoznaje debljinu vlasi i prema tome prilagođava toplinu do 250 puta u sekundi za optimalne rezultate. Korisnici hvale njenu sposobnost da stvara glatke i sjajne frizure bez oštećenja kose. Pegla se automatski isključuje nakon 30 minuta nekorišćenja, a njen kabel se okreće za 360° i dugačak je čak 2,7 metara, što dodatno olakšava korišćenje.

Dyson Corrale

Dyson Corrale je revolucionarna pegla za kosu s fleksibilnim pločicama koje se prilagođavaju kosi i smanjuju oštećenja za 50%. Možeš birati jednu od tri precizne postavke toplote - 165 °C, 185 °C i 210 °C - koje odgovaraju tvom tipu kose, dužini i željenom stilu. Ova pegla omogućava do 30 minuta oblikovanja kose bez kabla, a ta bežična opcija čini je idealnom za putovanja i brzo stilizovanje. Uz to, automatski se isključuje nakon 10 minuta neaktivnosti.

BaByliss PRO Titanium - Ionic

Ova pegla za kosu dobila je pohvale zbog svoje izdržljivosti i sposobnosti da brzo izravna čak i najdeblju i najkovrčaviju kosu. Titanijske ploče osiguravaju ravnomernu raspodelu toplote i dugotrajne rezultate te savršeno ravnanje kose čak i pri niskim temperaturama. Aktivna ionska tehnologija oslobađa kosu statičkog elektriciteta, omekšava i zaglađuje kutikule kose, ostavljajući svaki pramen neverovatno mekim, podatnim i sjajnim.