Jedino ulje od kog kosa raste 2x brže nego sa ostalima: Košta samo 140 din, a vlas ostaje sjajna

Među svim proizvodima i uljima za rast kose, jedno se posebno ističe po izvanrednim rezultatima u kratkom vremenskom periodu.

Shutterstock

Svi želimo lepu, negovanu i dugu kosu, ali ako mislite da je to isključivo stvar genetike, varate se.

Važno je pronaći prave proizvode i zaštititi kosu od štetnih uticaja, ali to ne znači da ne možete ubrzati procese i brže doći do frizure koju priželjkujete.

U poslednje vreme, društvene mreže su preplavljene pričama o izvanrednom prirodnom proizvodu koji transformiše kosu, sprečava opadanje i ubrzava rast. Reč je o semenu piskavice, poznatom i kao grčko seme, koje možete nabaviti za samo 140 dinara po 100 grama.

Shutterstock 

Ovaj moćni sastojak može se koristiti kao ulje ili sirov, kao maska. Za one koji ne vole domaće maske, dostupni su gotovi serumi u apotekama ili drogerijama, koji se nanose pre pranja.

Koji su benefiti piskavice?

Piskavica je takođe odlična alternativa za kupljeni balzam za kosu, zahvaljujući visokoj sposobnosti „klizanja“, kao što to čini balzam, ujedno i olakšava raščešljavanje kose. A ako imate suvu, grubu ili neposlušnu kosu, piskavica za kosu vam takođe može pomoći.

Shutterstock 

Pored toga, piskavica sadrži antioksidantna i protivupalna svojstva koja pomažu kod peruti, iritacije vlasišta i akni.

Najbolje rezultate daje u formi ulja, a prve rezultate videćete već nakon nekoliko pranja. Kosa će biti mekša, sjajnija, bez žrtvovanja samog volumena.