5 FRIZURA KOJE SKANDINAVKE OBOŽAVAJU: Inspirišite se odvažnim stilovima koje nose moderne žene

Minimalne, a vidljive promene u frizuri donose najbolje efekte

Instagram

Skandinavski stil je trenutno u velikom modnom fokusu, a pored sjajnih outfita, njihove frizure su i dobar primer kako na lak i elegantan način doći do šik frizure. Skandinavke na svoj poseban način tumače klasične frizure poput boba raznih dužina, ali i trendi, poput 'butterfly cuta'.

U nastavku predstavljamo 5 frizura koje Skandinavke trenutno najviše nose!

1. Slojevi koji uokviruju lice

Prilagodljivi duži ili kraći pramenovi koji nežno uokviruju lice i laskavo naglašavaju crte lica daju svakoj frizuri dodatni šik faktor, a bez obzira da li nosimo kosu podignutu ili raspuštenu, dodaće i dimenziju!

Instagram 

2. Razbarušeni bob

Kod ovog boba prirodna tekstura kose je stavljena na prvo mesto i stoga je idealna za one koji ne žele da troše mnogo vremena na stilizovanje svoje kose.

JEP Celebrity Photos / Alamy / Alamy / Profimedia 

3. Leptir frizura

Moderna 'butterfly' frizura, sa dosta dužih i kraćih slojeva, trenutno je jedna od najpopularnijih, jer daje kosi pokretljivost i oblik bez žrtvovanja dužine, zahvaljujući različitoj dužini pramenova.

instagram/christinanadin 

4. Lob

Dugi bob, klasična frizura koja na sofisticiran način dodiruje ramena, takođe je jedan od favorita, a Skandinavke je nose na posebno šik način, sa krajevima uvijenim ka unutra, što podiže svaku modnu kombinaciju.

Instagram 

5. Pune šiške

Još jedna klasična, šik frizura su pune šiške koje dodiruju obrve i izgledaju elegantno uz skoro svaki outfit.

Instagram 

 Pročitajte još:Broj 1 frizura Francuskinja za neposlušnu kosu