DA LI PRAVILNO DRŽITE ČETKU? Poznati frizer otkrio JEDINO ISPRAVNO REŠENJE koje ne čupa kosu

Ukoliko ovako budete držali četku za kosu smanjićete bespotrebno čupanje.

Shutterstock

Češljanje kose je jednostavno, zar ne? Ali ono što smo naučili u mladosti zapravo nije uvek jedino i tačno. Naime, da li ste znali da jednostavno provlačenje četke kroz kosu ne mora nužno značiti i da vam se kosa mrsi i zapetljavanja?

Saveti poput češljanja odozdo (od vrha pramenova i postepeno napredujući prema gore, ka glavi) ili češljanje samo kada je kosa mokra, posebno su važni za osobe sa gustom i/ili kovrdžavom kosom, jer je takva kosa više sklona mršenju. Ali, glatka i ravna kosa će takođe imati koristi od ovog saveta.

Freepik/gpointstudio 

Ipak, savet njujorškog frizera Meta Njumana ipak nas je iznenadio. Sada pažljivo pročitajte: prema Njumanu, uvek ste pogrešno držali četku za kosu!

Umesto dobro poznatog „horizontalnog češljanja” – češljanja četkom koju držite horizontalno, on preporučuje da četku okrenete i držite uspravno, jer upravo ti čini da lakše raspetljate kosu.

This browser does not support the video element.

Pravilno držanje četke za kosu  Instagram/mattloveshair

On objašnjava da je većina čekinja za kosu raspoređena u cik-cak formacije - kada se gleda horizontalno. Ali kada ga okrenete, formiraju ravne redove koji lakše prolaze kroz kosu.
Dakle, ako češljate kosu dok držite četku uspravno, pojedinačni pramenovi klize kroz četku, a sa horizontalnom četkom dolazi do nepotrebnog petljanja.

Shutterstock 

Rezultat: kosa bez zapetljanja i bez neprijatnog čupanja! Jednostavno brilijantno, zar ne?