Otkako postoji posvetljivanje, platinasto plava je boja za kosu koja ne pada sa trona. Ali sada je popularna hladna, "belo-plava" nijansa briljantno osvežena, da ne kažemo update-ovana verzija. Već su joj dali ime, „mini milk plava“ - svetloplava boja sa delikatnim mlečno belim pramenovima (Mini Milk je poznati britanski brend sladoleda, a ovde se misli na boju vanile od koje je sladoled). Naglasci te boje dodaju topli „kremasti dodir " na hladnu platinasto plavu kosu. Savršeno za zimske i božićne praznike, kažu.

Kome će odgovarati Mini Milk pramenovi?

Svakome ko želi da svojoj hladnoj, svetloplavoj boji doda toplinu. Ili svako ko se usuđuje da promeni boju iz tamnije u plavu.

Osnova je, naravno, izbeljivanje kose, a koliko će blanša biti potrebno zavisi od bazne boje kose. Čak i tamna kosa može postati svetla. Ako već imate veoma svetlu kosu, moguće su i nežnije metode, kao što je farbanje puderom koji posvetljava kosu, a ne šteti joj u tolikoj meri.

Najlepše inspiracije za platinasto plavu kosu sa mlečnim pramenovima

Ema Stoun nosi „mini milk“ plavu

Kreirao ju je poznati frizer Gregori Rasel

Duga kosa sa 'mini milk plavom'

Dugi bob u tonu ' vanila mini milk'

Duga kosa sa mlečnim pramenovima uz lice

Nega kose sa plavim pramenovima

Naravno, moraćete da se malo više potrudite kada je nega u pitanju. Farbanje kose je veliko opterećenje za kosu i treba je redovno tretirati specijalnim proizvodima za farbanu kosu, kao što su šampon i balzam. Proizvodi sa kolagenom, kao što je Olaplex, mogu spasiti suve vrhove. Kako plava ne bi postala previše crvenkasta, pomaže silver šampon. A da se koren ne bi video, morate da idete na redovno farbanje svakih četiri do šest nedelja - u zavisnosti od brzine rasta vaše kose.

Bonus video

Boja kose Kate Moss Instagram/nicolaclarkecolour


Izvor: Miss7.hr/ Wanted A.N.