Zbog rezultata koje daje nakon kratkog perioda kontinuirane upotrebe, ruzmarinovo ulje za kosu je postalo poznato kao jedan od najcenjenijih i najefikasnijih prirodnih preparata za negu kose.

Jača koren i smanjuje perut

Ulje ruzmarina ne samo da podstiče rast, već i pomaže u sprečavanju opadanja kose, zbog čega je odlično i kao preventivni preparat koji čuva zdravlje kože glave. Osim toga, sadrži karnozinu kiselinu, koja smiruje iritiranu kožu glave i odličan je saveznik u borbi protiv peruti.

Ulje ruzmarina
Shutterstock 

Nedavna uporedna studija je procenila učinak ovog ulja i minoksidila, specifičnog aktivnog sastojka koji se nalazi u proizvodima za rast kose bez recepta.

Koje proizvode odabrati?

Ključ leži u njegovoj sposobnosti da poboljša mikrocirkulaciju kože glave zahvaljujući bioaktivnim supstancama.

Kao rezultat ovog povećanja dotoka krvi u kožu glave, ulje ruzmarina promoviše oksigenaciju folikula dlake, pomažući da se stimuliše rast i zaustavi gubitak kose jačanjem korena.

Jača koren i smanjuje perut
Unsplash/Christin Hume 

Kada su u pitanju specifični preparati, možete birati između čistih eteričnih ulja ruzmarina, biljnih ekstrakata ili proizvoda sa visokim sadržajem ulja ruzmarina. Stručnjaci preporučuju da pre upotrebe saznate više o osetljivosti vaše kože glave kako biste izabrali preparat koji najbolje odgovara vašim potrebama.