Promena frizure je svojevrsni ritual kojim lako i brzo možemo da promenimo svoj izgled, ali ceo proces zapravo može biti regenerativni, fizički, ali i emocionalno, budući da se nakon odlaska kod frizera uvek osećamo osveženo.

Pametan izbor frizure, uz pravilnu negu kose, može učiniti da se osećamo i izgledamo mlađe! Bez obzira na tip kose, treba je redovno negovati i u skladu sa njenim potrebama i stanjem, posebno ako je hemijski tretirana i oštećena farbanjem i pramenovima.

Frizura srednje dužine koja dodiruje ramena

Da s godinama naša frizura treba da postaje sve kraća, veliki je mit od kojeg želimo da se otrgnemo, a onima koji razmišljaju o šišanju na kratko, stručnjaci preporučuju kosu srednje dužine, koja odlično pristaje svim starosnim grupama. Najsigurnija dužina zaustavlja se oko ramena i lepo naglašava crte lica, a izuzetno je praktična i raznovrsna jer se može nositi i opuštena i podignuta. Ova kategorija svakako uključuje obožavani lob, ili duži bob, koji kosi daje dodatni volumen.

Šiške i meki pramenovi oko očiju

Za lak i brz način kojim možemo podmladiti svoj izgled, dovoljno je da frizuri dodamo meke, duže šiške koje će nam podići oči i lepo uokviriti lice, što dodatno možemo postići sa nekoliko kraćih slojeva uz šiške.

Kratka frizura sa volumenom pozadi

Za one koji zaista žele verziju kratke frizure, preporučuje se da ostave gustinu na potiljku kako bi cela frizura izgledala mladolikije, a ovakav volumen se može postići na bilo kojoj teksturi kose.