Pletenice su najbrži i ujedno najlakši način da vaša frizura izgleda uredno i lepo, pogotovo kada ste u žurbi. Stilova je bezbroj, kao i varijacija na iste, a jedan od najpopularnijih ujedno je i jedan od najtežih.

Reč je o "fishtail" pletenici ili kako je još zovemo "ribljoj kosti".

Ovaj stil osim što izgleda neverovatno elegantno, u isti mah trpi i modifikacije te ga možete nositi sa strane, opuštene kose, sa aksesoarima. 

No, u isti mah, riblja kost spada u jednu od komplikovanijih pletenica za napraviti. Zato ne čudi što su trendseterke tražile lakše i brže rešenje kako bi dobile sličan efekat, zbog čega je "izvrnuta kika" gotovo preko noći postala jedan od najpopularnijih stilova. 

Izgleda identično kao fishtail braid, pravi se za par minuta i idealna je i za posao, i za izlazak  grad, dejt, pa čak i ako ste gost na venčanju ili na nekoj drugoj svečanosti.

Potrebno za lažnu pletenicu:

  • Češalj
  • Par gumica (najbolje providne ili u boji kose)
  • Aksesoari (opciono)

KAKO NAPRAVITI LAŽNU PLETENICU

10:56
Korak 1

Očešljajte kosu

Kosu najpre dobro očešljajte i ukoliko je potrebno natapirajte deo na zadnjem delu ukoliko želite da ga dodatno izdignete ili dodajte malo spreja za volumen. Naravno, ovo je opciono.

11:31
Korak 2

Kosu delite u male repove

Trik kod ove frizure je da izdvojite male repove i da ih vezujete gumicom. Dakle, najpre obuhvatite pramen uz glavu i vežite ga providnom gumicom kako se ne bi videle kada frizura bude gotova.

11:32
Korak 3

Izvrnite rep

Nakon što ste pramen vezali, potrebno je da bukvalno napravite rupu u sredini i provučete rep sa donje strane blago popuštajući gumicu, ali ne previše, baš kao na snimku u nastavku.

11:33
Korak 4

Ponovite postupak do kraja repa

Ono što ste započetli sa gornjim pramenom ponavljajte do kraja repa iznova dodajući kosu. 

Inače, kosu možete i izvrnuti nekoliko puta, ukoliko je dovoljno duga, i svaki put olabaviti gumicu dok na kraju ne dobijete pletenicu koja izgleda kao klasična riblja kost.

11:34
Korak 5

Olabavite gumice 

Da biste dobili izgled riblje kosti potrebno je da pramenove blago izvučete tako da frizura dobije boho prizvuk.

11:35
Korak 6

Dodajte aksesoare

Poslednji korak je opcioni, ali ukoliko želite, frizuru možete dodatno ukrasiti kao na primeru u nastavku.