Nazvane po ikoni stila Jane Birkin, koja ih je nosila 60-ih godina dok je živela u Francuskoj, bila muza Sergeu Gainsbourgu i snimila nekoliko provokativnih filmova i pesama (poput "Je t'aime moi non plus"), Birkin šiške danas su ponovo popularne i simbolizuju cool francuski stil. Šarmantne i ženstvene, Birkin šiške ističu crte lica, a njihovu popularnost svedoči činjenica da su ih uključile u svoje frizure i slavne glumice poput Anne Hathaway, Lily Collins i Jenne Ortege.

Šta su Birkin šiške?

Birkin šiške su frizura sa šiškama koje oštro okviruju lice na rubovima, idealan izbor ako želite pune šiške, ali ne želite da vam zatvore lice i imaju jednoličan oblik. Birkin šiške su ravne i kratke, ali imaju mekan rez i pojedine isprekidane pramenove koji dodaju ženstvenost.

Nazvane po Jane Birkin koja je popularizovala slične šiške pre pet decenija, modernizirana verzija ima više pramenova i oblik koji naglašava crte lica vrhovima šiški. Pored toga što su frizure iz 60-ih i 70-ih ponovo popularne, Birkin šiškama pomaže i to što vole da ih nose brojne holivudske zvezde.

Birkin šiške laskaju svim oblicima lica i teksturama kose, posebno tankoj, ravnoj kosi kojoj daju teksturu i volumen. Budući da su ređe od klasičnih punih šiški, ostavljaju više prostora za dodavanje teksture i dimenzije oko lica.

Kako stilizovati i održavati Birkin šiške?

Birkin šiške su prilično jednostavne za stilizovanje kod kuće i odlično se slažu s podignutim frizurama poput repa ili punđe.

Ova frizura je vrlo popularna jer nema "čudne" faze kroz koju većina frizura sa šiškama prolazi. Ako pustite da rastu, Birkin šiške će se jednostavno pretvoriti u duže šiške koje padaju kao zavese.

Birkin šiške Tiktok/thehairbros