Prirodni, osunčani pramenovi su najpoželjnija letnja frizura, a osim što svakoj kosi daju dubinu, dimenziju i dašak prirodnog sjaja, daju kosi vedar letnji izgled koji izgleda bezbrižno i opušteno, a koji je zaista lako svakodnevno održavati.

Iako su neki blagosloveni bojom kose koja prirodno posvetli tokom leta, ovaj izgled lako možete postići i sami, bez obzira na boju vaše kose. I upravo ovaj efekat je ključ najnovijeg, viralnog TikTok trenda koji je zahvatio društvene mreže, savršeno oponašajući način na koji sunce prirodno posvetljava kosu.

Reč je o tehnici pod nazivom 'Scandi Hairline', koja je dobila ime zahvaljujući inspiraciji izgledom prirodnih plavuša, koja podrazumeva farbanje kose laganim 'šaranjem', čime se daje naglašen sjaj na samim ivicama kose, koja na plavoj kosi izgleda tako prirodno da verovatno nećete ni primetiti da je reč o farbanju.

Postupak tehnike 'Skandinavian hairline'

Tehnika 'Skandinavian hairline' je zapravo tradicionalno farbanje pramenova, ali umesto klasičnog kreiranja pramenova, frizeri ovom tehnikom 'šaraju' kroz kosu i tako postižu već pomenutu dubinu i dimenziju kose.

Skandinavski pramenovi Tiktok/elblakee

Ova metoda je najbolji izbor za sve one koji svakog leta pokušavaju da postignu prirodan, osunčani izgled kose, a savršen je i za sve one koji leti izbegavaju dugotrajno stilizovanje. Iako je ova tehnika najpopularnija među plavušama, odlično će stajati na bilo kojoj boji kose, ali ako imate prirodno tamniju nijansu, preporučujemo da se konsultujete sa svojim frizerom kako biste odabrali idealnu boju koja će se savršeno uklopiti sa vašom prirodnom bojom kose i savršeno odgovara vašem ličnom stilu.