Ukoliko ste poslednjih dana "skrolovali" Instagramom, sigurni smo da vam nije promakla fotografija naše slavne glumice Mirke Vasiljević iz jednog popularnog salona, a na kojoj joj je kosa stilizovana na dva načina - fenirana ravno i uvijena talasasto. 

Iako ni sami ne možemo da se odlučimo koji od ova dva stila joj bolje stoji, u jednom smo saglasne - njeni money piece pramenovi savršeno su izgledali u obe varijante, i najbolje od svega - njenom licu vratili su svežinu i vizuelno skinuli godine. 

Konturisanje kose nije novitet u beauty svetu, ali poslednjih meseci sve više dama odlučuje se upravo za ovu suptilnu promenu, odnosno da svoju frizuru osveže tankim pramenovima oko lica koji daju osunčan izgled i dodatno ističu jagodice. 

Šta je money piece?

Money piece, kako se zove jedan od najpopularnijih stilova posebno je popularan i jer pristaje i brinetama i plavušama, a nije zahtevan za održavanje.

Money piece podrazumeva izradu pramenova strateški oko lica, a može biti izvedena samostalno ili u kombinaciji s balayageom po celoj glavi.

Kod konturisanja kose, umesto grupisanih pramenova kao kod money piecea, rade se svetliji pramenovi koji stvaraju suptilniji kontrast, i boji se sva kosa oko lica, uključujući i mladu kosu.

Money piece može se kombinovati sa balajažom.
Instagram 

Konturisanje kose je frizura koja stoji svakome, ali najbolje će pristajati onima koji kosu nose podalje od lica jer kontrast daje efekt uokviravanja lica, koji kod nekog sa šiškama možda već i postoji.

Konturisanje je sjajna tehnika farbanja pramenova za one koji kosu sklanjaju s lica jer nežniji kontrast između boje kose i tona kože podiže i posvetljuje lice.

Najbolje će izgledati ako je koren kose uz čelo i lice za nijansu ili dve svetliji od ostatka kose, kaže Tom Smit, kreativni direktor brenda Evo hair i frizerski stilista slavnih zvezda. Najbolja stvar kod konturisanja kose je to što je frizura vrlo jednostavna za održavanje i ne zahteva farbanje pramenova po čitavoj glavi kao ni česte odlaske frizeru. 

Bonus video:

Talasi u kosi su najtraženija frizura proleća Retro frizura iz pedesetih sada je dobila svoju modernu verziju, a ovaj stil dobro stoji i ženama u tridesetim i onim od 40 i više godina. Tiktok/hunterdestin

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!