Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

AKO VAM SE BOJA BRZO ISPIRA, OPERITE KOSU OVIM ŠAMPONOM: Produžite vreme između farbanja izbegavajući ove 2 GREŠKE

Za početak, kosu ne treba prati 72 sata nakon farbanja iz razloga što su tada pore dlake otvorene i na taj način se veliki deo boje brže ispere.

 Ponavljajte postupak prirodnog farbanja sede kose jednom nedeljno. Izvor: VALUA-VITALY/VALUA-VITALY

Sudeći prema trendovima, pramenovi i farbanje kose nikada neće izaći iz mode, zbog čega se mnoge dame odlučuju da promene prirodnu boju, ili da na taj način prikriju druge nedostatke, poput sedih.

Međutim, poznato je da nakon kratkog vremena farbanja kosa polako počinje da gubi onaj sjaj koji je imala nakon frizerskog tretmana, i boja se ispira - a to je sve posledica pogrešnog tretiranja kose.

Postoje greške u pranju koje pravimo kod kuće kada je u pitanju nega farbane kose, i upravo su one razlozi zbog kojih se boja ispira.

 Ako vam se boja brzo ispere operite kosu na ovaj način. Izvor: Shutterstock

Važno je naglasiti da kosu ne treba prati 72 sata (odnosno tri dana) nakon farbanja, jer su tada pore dlake otvorene i veliki deo boje će se isprati. Pored toga, kosu ne treba prati previše vrućom vodom jer je to može oštetiti, pa je najbolje koristiti mlaku vodu za pranje.

Kao što ni topla voda nije dobra, farbanoj kosi ne prija ni prevelika toplota fena. Ona može oštetiti boju, iritirati teme, a posle farbanja je preporučljivo da kosu sušimo prirodnim putem.

Povezane vesti

Takođe, aparate za stilizovanje kose koji rade na principu zagrevanja, poput pegle i figara, treba izbegavati kako bi se sačuvao kvalitet dlake.

 Farbanje kose. Izvor: Instagram

Još jedan razlog zbog kojeg se boja ispira je šampon. Sastav šampona i hemikalije koje se u njemu nalaze, uklanjaju prirodno ulje iz korena i sa kose, što dalje podstiče njeno jače mašćenje. Stoga je važno izbegavati šampone koji sadrže mnogo jakih konzervanasa, sulfata i sintetičkih mirisa.

Bilo da je kosa farbana ili ne, trebalo bi koristiti šampone sa što više prirodnih sastojaka i esencijalnih ulja koji čiste vlasište, a boju ostavljaju netaknutom.

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije