Luksuzna smeđa je obeležila godinu za nama, a kao jedan od najvećih trendova za 2023. frizeri najavljuju boju koja već osvaja TikTok. To je kombinacija braon boje i tzv. tečne kose, dva veoma popularna trenda u svetu kose, a sve za cilj da se istakne prirodan izgled, sa ultra sjajnim, svilenkastim pramenovima.

Frizerski stručnjaci je nazivaju liquid brunette i opisuju je kao smeđu nijansu dopunjenu ultra visokim sjajem, piše Glamour. Sjajan efekat može se pružiti bilo kojoj braon nijansi, ali što je boja tamnija to je efekat jači, efektniji i bogatiji.

Frizeri kažu za Glamour da sa dolaskom hladne sezone ljudi sve više biraju smeđe nijanse u kosi. To ne znači da je kosa jednolična, već je prošarana pramenovima, ali su oni znatno tamniji i izgledaju dosta prirodnije, za razliku od nijansi koje u kosi viđamo tokom leta.

Ove smeđe nijanse, koje sežu do najtamnije čokolade, bile su izuzetno popularne devedesetih godina prošlog veka. Setimo se samo Vinone Rajder i Ali Mekgrou, piše Glamur, a stručnjaci ističu da ova nijansa u kosi ostavlja snažan utisak.

Kod ovakve boje kose, kućna nega je od izuzetne važnosti jer odabirom pravih proizvoda za negu možete pojačati utisak sjaja i luksuza vaše kose. Frizeri tu ističu ulja i sprejeve za sjaj brendova kao što su Kerastase, Gisou i John Frieda.