U eri Instagram i TikToka živimo za jednostavne trikove za koje nam ne treba više od jedne minute, ali koji čine da stvari izgledaju neuporedivo bolje. Tzv. ''štipanje kose'' jedan je od njih.

Na Instagramu šminkerke i frizerke Emme Chen pronašli smo trik koji profesionalci iznova i iznova koriste kako bi stvorili tu neverovatno razbarušenu teksturu kose koju sve češće viđamo na Instagram feed-u. I, iako ne tvrdimo da posedujemo njene veštine za pravljenje frizura, čini se da ćemo ovaj hack moći da savladamo.

U videu pogledajte ceo postupak.

štipanje šiški Instagram/emmachenartistry

Emma objašnjava da ne dodajete previše proizvoda za sjaj i učvršćivanje kose kako ne biste preterali. „Korišćenje previše proizvoda ponekad može biti jednako loše kao da ne koristite nijedan proizvod. Kosa postaje otežana i previše kruta“, dodaje ona.

''Štipanje'' pramenova odozgo sa malo proizvoda za teksturu dodaće volumen i dimenziju, te učiniti da izgledate efortless chic, poput besprekornih Francuskinja.

Ova tehnika radi se na prednjim pramenovima kose koji uokviruju lice, kao i onim spoljnim koji najviše dolaze do izražaja.

Najbolji deo? Ne morate da budete ispred ogledala sa svim svojim alatima za oblikovanje. Ovo je trik koji možete koristiti bilo gde, u bilo koje vreme, da osvežite svoju frizuru.